Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο οι δημοτικές εκλογές

Ερντογάν: Πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο οι δημοτικές εκλογές

Η ψήφος διαμαρτυρίας ήταν εξαιρετικά ηχηρή για τον Ερντογάν.

Ημέρα «τοπικών εκλογών» η Κυριακή των Χριστουγέννων στην κατεχόμενη Κύπρο, με τους Τουρκοκύπριους να στέλνουν για μια ακόμα φορά μήνυμα στην Αγκυρα και στον Ερσίν Τατάρ αποδοκιμάζοντας τις πολιτικές που επιχειρείται να επιβληθούν.

Η ψήφος διαμαρτυρίας ήταν μάλιστα εξαιρετικά ηχηρή. Είναι ενδεικτικό ότι η αντιπολίτευση επικράτησε στις «εκλογές» και μάλιστα μετά τη μεταρρύθμιση τη «τοπικής αυτοδιοίκησης» και τη μείωση των «δήμων» από 28 σε 18.

Η οικογένεια Ερντογάν συγχώνευσε τις ναυτιλιακές εταιρείες της

Απόρθητο κάστρο η Λευκωσία

Η κατεχόμενη Λευκωσία παρέμεινε το απόρθητο κάστρο της Αριστεράς και των προοδευτικών με τον «δήμο» να κερδίζει ξανά ο Μεχμέτ Χαρμαντζί και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας. Με ποσοστό 49,44% και απέναντι του πέντε ανθυποψηφίους.

Δεύτερη ήρθε και η υποψήφια του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Σίλα Ουσάρ Ιντζιρλί, ενώ τρίτος τερμάτισε ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Σαντίκ Καρντιάνογλου, στο πρόσωπο του οποίου εκφράστηκε το σύνολο της δυσαρέσκειας για τις μεταρρυθμίσεις της «κυβέρνησης» Τατάρ και σε τοπικκό επίπεδο.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, που αποτελεί και την «αξιωματική αντιπολίτευση», κέρδισε 7 «δήμους», με κόμμα Εθνικής Ενότητας του Τατάρ να ακολουθεί με έξι και το «συγκυβερνών» Δημοκρατικό Κόμμα έναν. Ενώ εξελέγησαν και τρεις ακόμα «ανεξάρτητοι δήμαρχοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις «δημοτικές εκλογές» στα Κατεχόμενα το ποσοστό έφτασε το 68,85% ξεπερνώντας τόσο αυτό του 2018 (64,1%) όσο και αυτό των «προεδρικών» του 2020 (56%). Το κόμμα του Τατάρ ηττήθηκε και στους άλλους δύο μεγάλους «δήμους» της Κερύνειας όπου εξελέγη ο υποψήφιος του CTP Μουράτ Σενκιούλ καθώς και στην Αμμόχωστο όπου επίσης εξελέγη ο υποψήφιος του CTP Σουλεϊμάν Ουλουτσάι.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024