Ιστορική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Ζήσαμε τρομακτικές στιγμές, λένε οι ομογενείς
Ομογενείς που ζουν χρόνια στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις που βίωσαν κατά τη διάρκεια της παγοθύελλας που χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που βιώνουν στις ΗΠΑ που πλήττεται από την ιστορική χιονοθύελλα περιγράφουν Έλληνες ομογενείς.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρονται στους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ενώ μεταφέροντας και τις εκτιμήσεις από τις τοπικές αρχές, αναφέρουν ότι πολλά πτώματα θα αποκαλυφθούν όταν λιώσουν τα χιόνια.
«Ο αέρας ήταν πάρα πολύ δυνατός μέχρι και 60 χλμ. την ώρα. Δύο μέρες ήμασταν κλεισμένοι μέσα», αναφέρει ο ομογενής Μιχάλης Κωνσταντίνου περιγράφοντας την μανία της κακοκαιρίας που έχει παραλύσει τις ΗΠΑ.
Και προσθέτει: «και τώρα δεν μπορείς να πας στο κέντρο της πόλης γιατί απαγορεύεται. Εκεί χάθηκαν και κάποιοι που πήγαν να περπατήσουν. Σύμφωνα με τις αρχές όταν αρχίσει να λιώνει το χιόνι θα βρεθούν και πτώματα».
Ο πατέρας Χρήστος Χριστάκης, ο οποίος ζει στο Μπάφαλο 15 χρόνια, αναφέρει πως αυτό που ζήσανε ήταν τρομακτικό.
«Δυστυχώς από αυτό που έγινε κάποιοι αποκλείστηκαν στους δρόμους και δεν προλάβανε να γυρίσουν στα σπίτια τους. Υπήρξαν θάνατοι ανθρώπων που βρέθηκαν σε αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να προχωρήσουν μόνοι τους» συμπλήρωσε.
Η χριστουγεννιάτικη θύελλα που συνοδευόταν από πολικές θερμοκρασίες έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα, μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 34 από αυτούς στο Μπάφαλο και την ευρύτερη κομητεία Ίρι και ένας στην κομητεία του Νιαγάρα.
Δείτε το βίντεο
- Σε ποια θέση στην κατάταξη του τένις βρίσκεται η Σάκκαρη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σβίατεκ
- Ο «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ ανακοινώνει την απόσυρση της ICE από την Μινεσότα
- Εθνική Ελλάδας: Κόντρα σε Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία στο Nations League
- Υπάρχει «ο ένας»; Πόσες φορές ερωτεύεται ένας άνθρωπος στη ζωή του
- Φυλλορροεί η κυβέρνηση Στάρμερ – Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας
- Μπεν Στίλερ εναντίον Ρεπουμπλικανών για χάρη του Bad Bunny – «Έχει μεγάλη καρδιά»


