Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο δικός μας στόχος είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό»

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο δικός μας στόχος είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την παραλαβή συστημάτων Patriot από την Ουκρανία, λέγοντας πως θα καταστραφούν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τοποθετήθηκε σχετικά με την χορήγηση Patriot στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ. Ο Ρώσος Πρόεδρος υποσχέθηκε να καταστρέψει τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Patriot που αποστέλλονται στην Ουκρανία, λέγοντας ότι είναι «100% σίγουρος» ότι οι δυνάμεις του μπορούν να «ξεφορτωθούν» το αντιαεροπορικό σύστημα αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες, ο Ρώσος πρόεδρος δεν ταράχθηκε ιδιαίτερα, όταν ρωτήθηκε για το νέο σύστημα αεράμυνας που θα παραδώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία. «Φυσικά και θα το καταστρέψουμε, 100 τοις εκατό!» είπε αρχικά ο Πούτιν και συνέχισε: «Λέγεται ότι τα συστήματα Patriot μπορεί να σταλούν στην Ουκρανία. Ας το κάνουν, εμείς θα τα ξεφορτωθούμε».

Σοβαρά τα προβλήματα υγείας του Πούτιν – Οι πιθανοί διάδοχοι του προεδρικού θώκου

«Η κυβέρνησή ενεργεί προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο Πούτιν κατηγόρησε, στη συνέχεια, τους «γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας του (ότι) στοχεύουν να διαλύσουν τη Ρωσία, την ιστορική Ρωσία». Χρησιμοποίησε την έννοια της «ιστορικής Ρωσίας» για να υποστηρίξει ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός – υπονομεύοντας την κυριαρχία του Κιέβου και δικαιολογώντας τη 10μηνη επίθεσή του στην Ουκρανία.

«Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να επιτύχουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι διαφορετικός: είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Πούτιν. Ο Πούτιν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνησή του ενεργεί «προς τη σωστή κατεύθυνση… προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας».

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε»

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας» ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024