Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποχρέωσαν το αεροπλάνο που ταξίδευαν η σύζυγος και η κόρη του Αλι Νταεΐ να επιστρέψει στο Ιράν

Υποχρέωσαν το αεροπλάνο που ταξίδευαν η σύζυγος και η κόρη του Αλι Νταεΐ να επιστρέψει στο Ιράν

Οι ιρανικές Αρχές υποχρέωσαν αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευαν στο Ντουμπάι η σύζυγος και η κόρη του Αλι Νταεΐ να επιστρέψει στο Ιράν για να τις απομακρύνουν από το αεροσκάφος.

Ο θρύλος του ιρανικού ποδοσφαίρου Αλι Νταεΐ καταγγέλλει πως οι ιρανικές Αρχές υποχρέωσαν την πτήση W563 της Mahan Air που ταξίδευε από την Τεχεράνη για το Ντουμπάι να προσγειωθεί στη νήσο Κις προκειμένου να απομακρύνουν από το αεροσκάφος τη σύζυγο και τη θυγατέρα του.

«Σήμερα η σύζυγός μου και η κόρη μου επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί εντελώς νόμιμα για να πάνε στο Ντουμπάι, αλλά το αεροπλάνο της εταιρίας Mahan επέστρεψε από το Ντουμπάι και προσγειώθηκε στο Κις και η κόρη μου και η σύζυγός μου απομακρύνθηκαν από την πτήση, αλλά δεν συνελήφθησαν», ανέφερε ο Αλι Νταεΐ ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των ιρανικών Αρχών εδώ και πολλές εβδομάδες για την υποστήριξη του στους διαδηλωτές.

Αλί Νταεΐ: Συνελήφθη λόγω συμμετοχής σε διαδηλώσεις για τη Μαχσά Αμινί
Μία ώρα μετά την απομάκρυνση των δύο γυναικών από το αεροπλάνο οι Αρχές ενημέρωσαν πως η κόρη του Αλι Νταεΐ μπορεί τελικά να ταξιδέψει. Για να την ενημερώσουν μετά από λίγο πως οι πόρτες του αεροπλάνου έκλεισαν και δεν μπορούσε πια να επιβιβαστεί.

Ο Αλι Νταεΐ υποστηρίζει πως δεν είχε απαγορευτεί η έξοδος από το Ιράν στις δύο γυναίκες, υπογραμμίζοντας πως δεν είχαν σκοπό να παραμείνουν στο εξωτερικό και η επιστροφή τους ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα.

Επικαλούμενη ενημερωμένη πηγή, το πρακτορείο Tasnim που πρόσκειται στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έγραψε στο Telegram πως έχει απαγορευτεί στη σύζυγο του Αλι Νταεΐ η έξοδος από το Ιράν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη σύζυγο του Αλι Νταεΐ απαγορεύτηκε η έξοδος με δικαστική απόφαση λόγω της συμμετοχής της σε ταραχές και υποκίνηση απεργίας μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου καθώς επίσης και 14 και 16 Δεκεμβρίου. Ωστόσο αφαίρεσε την απαγόρευση εξόδου της με μια παράνομη πράξη και γι’ αυτό το λόγο επιβιβάστηκε στη σημερινή πτήση από την Τεχεράνη στο Ντουμπάι. Με βάση τις πληροφορίες των υπευθύνων, πριν αναχωρήσει από τη χώρα εμποδίστηκε να ταξιδέψει στο Ντουμπάι με δικαστική απόφαση και την έγκριση του Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας».

Στις 14 Δεκεμβρίου τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως το εστιατόριο και το κοσμηματοπωλείο του Αλι Νταεΐ και της συζύγου του «σφραγίστηκαν» για τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν κατήγγειλε μέσω Instagram τη χρήση βίας των Αρχών κατά των διαδηλωτών για το θάνατο της Μαχσά Αμινί με αποτέλεσμα να του κατασχέσουν προσωρινά το διαβατήριο.

Δύο εβδομάδες αργότερα δημοσίευμα των Times ανέφερε πως ο Αλι Νταεΐ συνελήφθη ενώ βρισκόταν στη γενέτειρα της Μαχσά Αμινί, την πόλη Σακέζ όπου είχε προγραμματιστεί μεγάλη διαδήλωση για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024