Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο (δείτε βίντεο)

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο (δείτε βίντεο)

Σε κόλαση μετατράπηκε γηροκομείο στη Σιβηρία εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα και να τραυματιστούν άλλα έξι, από τα οποία τα δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους 20 έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Παρασκευή σε γηροκομείο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Δυο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Εχουν επίσης μεταφερθεί στο περιφερειακό νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα – Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Μόσχας – Ενας νεκρός

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται υπό πολικές συνθήκες στα συντρίμμια για την τυχόν ανεύρεση άλλων ανθρώπων.

Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, που φιλοξενούσε περίπου 20 ηλικιωμένους. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το TASS, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Τα αίτια

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις αρχές και, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακατάλληλη λειτουργία του λέβητα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το γηροκομείο είχε οργανώσει ο πάστορας της Ευαγγελικής Χριστιανικής Εκκλησίας Αντρέι Σμιρνόφ, αλλά δεν ήταν επισήμως πουθενά εγγεγραμμένο.

Ο κυβερνήτης του Κεμέροβο Σεργκέι Τσιβίλεφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθεί έλεγχος σ’ όλα τα ιδρύματα της περιοχής.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024