Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία: Τα ερωτήματα πίσω από την τραγωδία - Γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί σε τόσο μεγάλο ταξίδι

Ρουμανία: Τα ερωτήματα πίσω από την τραγωδία – Γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί σε τόσο μεγάλο ταξίδι

Απαντήσεις δίνει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που οργάνωσε την εκδρομή στην Ρουμανία, η οποία κατέληξε σε τραγωδία με ένα νεκρό.

Στιγμές απόλυτου χάους ακολούθησαν την ώρα που το λεωφορείο, που μετέφερε 47 επιβάτες, χτύπησε στην πινακίδα ορίου για το ύψος στο Βουκουρέστι.

Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένας άντρας, 53 ετών από τη Λάρισα, ενώ 16 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στο Βουκουρέστι: Πώς μια… τυρόπιτα έσωσε τον δεύτερο οδηγό του μοιραίου λεωφορείου

Οι στιγμές που ακολούθησαν μέχρι να απεγκλωβιστούν από το όχημα καταγράφτηκαν σε βίντεο, το οποίο «κόβει» την ανάσα.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας εκ των επιβατών δεν μπορεί να αναπνεύσει με κάποιον να του φωνάζει «πάρε ανάσα!», είναι απόδειξη ότι επικρατούσε ο απόλυτος πανικός.

Γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί

Στο ερώτημα γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί, ώστε να ξεκουράζουν ο ένας τον άλλο, σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι κλήθηκε να απαντήσει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε τη μοιραία εκδρομή στη Ρουμανία.

O ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου, υποστηρίζει πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί. Παράλληλα σημείωσε πάντως, πως το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκης με έναν οδηγό και από εκεί έως το Βουκουρέστι με άλλον.

«Το δρομολόγιο», εξήγησε, «είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δήλωσε κώλυμα και δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν. Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα».

Η επιστροφή των περισσότερων επιβατών του λεωφορείου, αναμένεται, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου μέχρι τη Δευτέρα.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι. Περιμένουμε την εξέλιξη δύο σοβαρών τραυματιών. Μαθαίνω ευχάριστα νέα ότι μία κυρία έχει αποσωληνωθεί. Ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες, ταχεία ανάρρωση, να επιστρέψουν γρήγορα στις οικογένειές τους» είπε χαρακτηριστικά.

 Ποιος ήταν ο άτυχος 53χρονος

Το παρατσούκλι “βολίδας” είχαν δώσει φίλοι και συνάδελφοι στον 51χρονο Βολιώτη οδηγό του μοιραίου λεωφορείου που συγκρούστηκε με σιδερένια δοκό στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Ο επαγγελματίας οδηγός ήταν ιδιαίτερα έμπειρος  ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να παραβίασε το όριο ταχύτητας που προβλέπει ο ΚΟΚ στο σημείο, τα 40χλμ/ώρα. «Ήταν σίγουρα μία άτυχη στιγμή. Δεν υπολόγισε καλά το ύψος ή δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες. Είναι όντως ένα επικίνδυνο σημείο που όλοι προσέχουμε όταν οδηγούμε εκεί» λέει στο TheNewspaper.gr συνάδελφός του από τον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι μετά από έλεγχο που έκανε η Τροχαία στον οδηγό, δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στο αίμα του.

Ο Νικόλαος Χλώψιος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το λεωφορείο παραβίασε πινακίδα προειδοποίησης ύψους και συνεθλίβη το πάνω μέρος του οχήματος.

Νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ παρενέβη η αδερφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του ξεσπώντας κατά των αρμοδίων καθώς όπως είπε «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για τον αδερφό μου και τη νύφη».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024