Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός, τι λέει η αδερφή του - Το σημείο καρμανιόλα και το λάθος

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός, τι λέει η αδερφή του – Το σημείο καρμανιόλα και το λάθος

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο ασύλληπτο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, ήταν 53 ετών από τη Λάρισα. Από θαύμα ζει η γυναίκα του. Πώς μια... τυρόπιτα έσωσε τον δεύτερο οδηγό

Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στο Βουκουρέστι, με ένα νεκρό και 22 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, ερευνούν οι ρουμανικές αρχές.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές μετατράπηκαν σε τραγωδία – Ώρες αγωνίες για Ελληνίδα μετά το δυστύχημα στη Ρουμανία

Τα τοπικά ΜΜΕ εξακολουθούν να κάνουν λόγο για ένα νεκρό και 22 τραυματίες εκ των οποίων μία γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ επικαλούνται μαρτυρίες επιβατών σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε μόνο ένας οδηγός στο λεωφορείο.

53χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός – Συγκλονίζει η αδερφή του

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα είναι από τη Λάρισα και είναι 53ων ετών, σύμφωνα με το onlarissa. Ο  άτυχος Ν.Χ.,  είχε επιβιβαστεί με τη γυναίκα του -η οποία είναι μεταξύ των τριών σοβαρά τραυματιών- στο λεωφορείο προκειμένου να πάνε ταξίδι αναψυχής τις ημέρες των Χριστουγέννων, όμως δυστυχώς αυτό, έμελλε να είναι το τελευταίο του.

Η αδελφή του, Βάσω Χλόψιου, συγκλονίζει: «Τον αδελφό μου τον απεγκλώβισαν πρώτο. Η νύφη μου αυτή τη στιγμή ζει από θαύμα. Έφυγε ο αδερφός μου για να αφήσει τη νύφη μου για να τραβήξει το Γολγοθά και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Θα θρηνούσα και τη νύφη μου. Θα μου τους φέρναν και τους δύο σε κουτιά…».

Αιχμές

Η κ. Χλόψιου, μιλώντας στον Σκάι, άφησε αιχμές για τον οδηγό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό το ότι βάζουν τους άπειρους τους οδηγούς, αυτό με τρελαίνει…» ενώ ζήτησε ενημέρωση, υποστηρίζοντας πως η οικογένεια βρίσκεται στο σκοτάδι. «Να μάθουμε τι γίνεται. Θέλουμε τη σωρό του αδελφού μου εδώ. Μας είπαν ότι θέλει μεγάλη διαδικασία, πέντε με έξι μέρες. Αυτό το πράγμα είναι αδιανόητο δε γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε παράπονο και για τις αρχές λέγοντας «θέλω βοήθεια για τα παιδιά. Να στείλουν κάποιον να συμπαρασταθεί. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζούμε. Στη μητέρα μου που έχει χάσει το παιδί της και στα παιδιά που έχουν χάσει τον πατέρα».

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι πρώτοι ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία Σοφία Γαμματά, η οποία μίλησε στην ίδια πηγή, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ άλλα δύο άτομα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από το Βόλο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, από τους 23 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Όπως είπε στην ΕΡΤ, οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο έφηβοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Το σημείο «καρμανιόλα»

Το τουριστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 επιβαίνοντες,  παραβίασε το όριο ύψους και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, καθώς η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.

Ο υπόγειος δρόμος Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή του που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια λέι (2,85 εκατ. ευρώ). Στην είσοδο του υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μέτρων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μόλις τέσσερις μέρες έπειτα από τα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης έγινε ένα τροχαίο ατύχημα που θυμίζει αρκετά το δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγο. Τούρκος οδηγός φορτηγού τύπου ΤΙR προσέκρουσε στην ίδια μεταλλική μπάρα και κατέστρεψε την οροφή της καμπίνας του φορτηγού του, χωρίς ο ίδιος να κινδυνέψει.

Ο δήμαρχος του Τομέα 4 του Βουκουρεστίου, Daniel Băluță, ανέφερε τότε ότι ήθελε οι οδηγοί να υπακούουν στην πινακίδα και τους κανόνες. Έγραψε ξεκάθαρα «απαγόρευση ύψους 3,5 μέτρων» στην είσοδο της υπόγειας διάβασης Unirii στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως το περιστατικό συνέβη επειδή ο οδηγός προσπάθησε να περάσει με ένα TIR ύψους 4,2 μέτρων μη προσέχοντας την πινακίδα. Ο Băluță επεσήμανε ότι αυτό το απαγορευτικό σήμα υπήρχε και πριν από τις εργασίες συντήρησης.

Στο GPS τα ρίχνει ο οδηγός

Για την ώρα άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ διερευνάται το αν ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα κατά την πρόσκρουση και αν δεν είδε την σήμανση για το ύψος των οχημάτων. Ο οδηγός, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών.

Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο οδηγός αποκάλυψε ότι προσπαθούσε να κατευθυνθεί προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και πως ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps το οποίο του πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Πώς μία… τυρόπιτα έσωσε τον δεύτερο οδηγό

Ο δεύτερος οδηγός, ακύρωσε το ταξίδι του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση, καθώς του συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο του έσωσε τη ζωή.

Ο ίδιος μίλησε στο thenewspaper.gr και εξήγησε τι ακριβώς έγινε: Οπως εξομολογείται, έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μία τυρόπιτα και έτσι τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Πού να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει σοκαρισμένος από το δυστύχημα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024