Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις λόγοι για να δείτε απόψε το Συγκρότημα Χάλκινων πνευστών της Φιλαρμόνιας

Τέσσερις λόγοι για να δείτε απόψε το Συγκρότημα Χάλκινων πνευστών της Φιλαρμόνιας

Τέσσερις λόγοι για να πάτε με τα παιδιά σας και τους φίλους σας στη συναυλία Christmas Brass με το Συγκρότημα Χάλκινων πνευστών της Φιλαρμόνιας

Μια αξέχαστη μελωδική βραδιά, αφιερωμένη στη γιορτή των Χριστουγέννων θα χαρίσει στους φίλους του το Συγκρότημα Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Οι έμπειροι καλλιτέχνες του Συγκροτήματος ετοίμασαν μια επιλογή από πανέμορφες και γιορτινές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και θα τις παρουσιάσουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Το Συγκρότημα Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμόνιας ιδρύθηκε την άνοιξη του 2021. Έχει δώσει ήδη συναυλίες στην Αθήνα και την Περιφέρεια με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και έχει ηχογραφήσει σε βίντεο και ήχο μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου του.

Κοντά στους μουσικούς του Συγκροτήματος τους θα βρίσκονται οι δροσερές φωνές της Παιδικής Χορωδίας των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα και των μελών της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ), για να συμπληρώσουν τη μαγεία της βραδιάς.

Κάλαντα και τραγούδια από όλο τον κόσμο, αλλά και από την Ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό, υπόσχονται να ταξιδέψουν νοερά μικρούς και μεγάλους στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Τέσσερις λόγοι για να πάτε με τα παιδιά σας και τους φίλους σας στη συναυλία Christmas Brass με το Συγκρότημα Χάλκινων πνευστών της Φιλαρμόνιας

  1. Τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων η μουσική γεμίζει τη ζωή μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσει τη χαρούμενη γιορτινή διάθεση των ημερών και να μας παρακινήσει να τραγουδήσουμε κι εμείς τις διαχρονικές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε ενδιαφέρουσες διασκευές που δεν τις ακούμε συχνά. Διασκευές που πολλές γράφτηκαν ειδικά για τη συναυλία αυτή και ακούγονται για πρώτη φορά!
  2. Το συγκρότημα χάλκινων πνευστών είναι ένα μουσικό σύνολο που δεν το ακούμε συχνά στην Ελλάδα. Έχει τη δική του ιστορία, διότι στην εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης το χρησιμοποιούσαν για να παίζει μουσική σε τελετές που συμμετείχαν βασιλιάδες και άρχοντες! Οι λάτρεις της μουσικής και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα ξεχωριστά αυτά μουσικά όργανα και να απολαύσουν τον λαμπερό και επιβλητικό ήχο τους.
  3. Μαζί με τα χάλκινα πνευστά, στη συναυλία εμφανίζονται και δύο χορωδίες. Μία παιδική και μια νεανική. Επομένως, είναι μια γιορτινή βραδιά για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια. Μην ξεχνάμε και ότι είναι η μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, Ό,τι πρέπει για να προετοιμαστούμε για μια υπέροχη και φωτεινή περίοδο ξεγνοιασιάς μέσα στο καταχείμωνο!
  4. Η Αθήνα τις γιορτινές αυτές μέρες λάμπει με την υπέροχη διακόσμηση στους μεγάλους κεντρικούς της δρόμους. Η αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, σχεδόν απέναντι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και δίπλα στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Είναι ένας από τους ιστορικότερους χώρους πολιτισμού της Αθήνας, ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και από το βήμα της έχουν περάσει και έχουν μιλήσει σχεδόν όλοι οι σπουδαιότεροι εκπρόσωποι του πνευματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας μας. Επιπλέον, έχει και μια από τις καλύτερες ακουστικές της πόλης. Τιμή και χαρά, λοιπόν, να απολαμβάνεις γιορτινή μουσική σε έναν τέτοιο χώρο!

Συντελεστές παράστασης:

Το Συγκρότημα Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών

«APhO Brass Ensemble»

Η Παιδική Χορωδία των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ)

Μουσική προετοιμασία Χορωδιών: Σάββας Ρακιντζάκης, Αθηνά Γρατσούνα, Νίκος Μαλιάρας

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας

Ταυτότητα παράστασης:

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Ημερομηνία: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 12€

Γενική Είσοδος: 10€

Μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, πολυτέκνων): 8€

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024