Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιούπολη: Εκτός φυλακής ο αστυνομικός παρά την καταδίκη για μαστροπεία

Ηλιούπολη: Εκτός φυλακής ο αστυνομικός παρά την καταδίκη για μαστροπεία

Ελεύθερος αφέθηκε ο ένοχος για μαστροπεία αστυνομικός στην υπόθεση της Ηλιούπολης, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Eκτός φυλακής ο αστυνομικός που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση που επέβαλε για την 5,5 ετών κάθειρξη κατά συγχώνευση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος με βάση τη δικαστική απόφαση μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Απαράδεκτες σκηνές – Ξύλο από ΜΑΤ μέσα στο δικαστήριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κατηγορούμενο επεβλήθη ο όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση βιασμού, κακοποίησης και trafficking της 19χρονης Ε. στην Ηλιούπολη έφτασε στο τέλος της και σημαδεύτηκε από τις έντονες αντιδράσεις για την απόφαση και κυρίως από τις πρωτόγνωρες σκηνές αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών που διαμαρτύρονταν μέσα στα δικαστήρια.

Οι αποφάσεις και οι ποινές

Στον αστυνομικό που κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης κοπέλας από τη Ηλιούπολη, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών

Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομη βίου, ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή.

Αντιθέτως, οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας άλλης 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου τον πρώην σύντροφο της 19χρονης, ενώ αθώος για αυτό το αδίκημα κρίθηκε ο πατέρας της νεαρής κοπέλας. Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Πρωτόγνωρη αστυνομική βία

Νωρίτερα επικράτησε σύγχυση για τις αποφάσεις της έδρας. Κατά την εκφώνηση της απόφασης για τον αστυνομικό η λέξη «αθώος» προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο μέσα στην αίθουσα και η έδρα αποχώρησε. Δράση ανέλαβε η Αστυνομία με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν μέσα στο δικαστήριο να χτυπούν, να απωθούν το κοινό και να κάνουν χρήση χημικών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024