Ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον αστυνομικό που κρίθηκε ένοχος με οριακή πλειοψηφία 4-3 για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της 19χρονης κοπέλας από τη Ηλιούπολη, μετά από μία επεισοδιακή δίκη.
Οι δικαστές αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομη βίου, ενώ απορρίφθηκε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.
Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή.
Αντιθέτως, οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας άλλης 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Το δικαστήριο έκρινε επίσης κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου τον πρώην σύντροφο της 19χρονης, ενώ αθώος κρίθηκε και ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.
Πρωτόγνωρες σκηνές στα δικαστήρια
Κατά την εκφώνηση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό για τα υπόλοιπα αδικήματα πλην της σωματεμπορίας, επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα, με το κοινό να φωνάζει “ντροπή σας σκουπίδια”.
Η διαδικασία διακόπηκε και υπήρξε ένταση με ΜΑΤ να μπαίνουν στον χώρο και να βγάζουν με τη βία έξω το κοινό.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων