Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν - Ζελένσκι: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ - Τι είπαν στις δηλώσεις τους

Μπάιντεν – Ζελένσκι: Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ – Τι είπαν στις δηλώσεις τους

Θα στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να δηλώνει ότι θα γυρίσει σπίτι με καλά νέα, αναφερόμενος στους patriot

Μπάιντεν και Ζελένσκι έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους που διήρκησε περίπου δύο ώρες. Το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ ήταν ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, ενώ ανακοίνωσε και επίσημα το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τη μεριά του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του νέου αντιαεροπορικού συστήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα γυρίσει με καλά νέα στην πατρίδα.  Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε ότι η διασφάλιση του ουκρανικού εναέριου χώρου είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία του ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Τι γυρεύει ο Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον και τι πιθανότητες έχει να το πάρει

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι ελπίζει ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εγκρίνει το πακέτο βοήθειας ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Είμαι αισιόδοξος και για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε, για τα 45 δισεκατομμύρια. Διότι πρόκειται για μια μεγάλη βοήθεια και ελπίζω ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει αυτή την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μας».

Θα βοηθήσουμε τον Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με νίκες στο πεδίο της μάχης

Αναφορικά με την προοπτική ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο ίδιος και ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι «μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όραμα» για την ειρήνη στην Ουκρανία

«Και οι δύο θέλουμε να τελειώσει, και όπως έχω πει, θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα, αν ο Πούτιν είχε έστω και λίγη αξιοπρέπεια και έκανε το σωστό και απλά έλεγε: «Αποχωρήστε». Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, δεν πρόκειται να συμβεί τώρα».

«Κοιτάζοντας μπροστά», είπε ο Μπάιντεν, «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα επικεντρωθούν στο να συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία να πετύχει στο πεδίο της μάχης».

«Μπορεί να πετύχει στο πεδίο της μάχης με τη βοήθειά μας, και τη βοήθεια των Ευρωπαίων συμμάχων μας και άλλων, έτσι ώστε εάν και όταν ο πρόεδρος Ζελένσκι είναι έτοιμος να μιλήσει με τους Ρώσους, να είναι σε θέση να πετύχει επίσης, επειδή θα έχει κερδίσει στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι Patriot δεν δικαιολογούν κλιμάκωση από τη Ρωσία

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν η αποστολή Patriot στην Ουκρανία μπορεί να σημάνει κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι πρόκειται για αμυντικά συστήματα και όχι επιθετικά και δεν δικαιολογείται καμία κλιμάκωση από τη Μόσχα.

Ακόμα ο Τζο Μπάιτνεν κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί οι ΗΠΑ δεν ενισχύουν αποφασιστικά την Ουκρανία τώρα ώστε να μπορέσει να κερδίσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε αναλυτικά την ενίσχυση της Ουάσιγκτον στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου, αλλά εξήγησε ότι μία τέτοια κίνηση θα έβαζε σε κίνδυνο την ενότητα του ΝΑΤΟ και τη συμμαχία με την ΕΕ.

Όπως τόνισε, «με τους συμμάχους στην ΕΕ έχουμε κινηθεί από κοινού όλο αυτό το διάστημα για να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά σίγουρα δεν επιθυμούν έναν πόλεμο με τη Ρωσία και θα ήταν καλό για όλους να αποφύγουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024