Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Εκανε πίσω ο πρώτος αριστερός πρόεδρος και αγοράζει... 16 Ραφάλ από τη Γαλλία

Κολομβία: Εκανε πίσω ο πρώτος αριστερός πρόεδρος και αγοράζει… 16 Ραφάλ από τη Γαλλία

Η Κολομβία θέλει ν' αντικαταστήσει τα ισραηλινά καταδιωκτικά Kfir, προσπερνά τ΄ αμερικάνικα F-16 και φαίνεται να προσγειώνεται... στα γαλλικά Ραφάλ, στην αγορά των οποίων εναντιωνόταν, πριν εκλεγεί, ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της χώρας .

Η Κολομβία διαπραγματεύεται την αγορά μαχητικών Rafale της γαλλικής βιομηχανίας Dassault προς αντικατάσταση των ισραηλινών καταδιωκτικών Kfir της Πολεμικής Αεροπορίας της, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κολομβιανή προεδρία.

«Προκαταρκτική διαπραγμάτευση»

Η κυβέρνηση «προεπέλεξε την προσφορά της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά την πώληση 16 Ραφάλ», αφού μελέτησε αυτήν και δύο ανταγωνιστικές για την αγορά είτε σουηδικών Gripen είτε αμερικανικών F-16, εξήγησε η προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Δείτε ακόμα – Rafale: Το Κατάρ ενδέχεται να εκπαιδεύσει τούρκους πιλότους στα προηγμένα γαλλικά αεροσκάφη

«Δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις, πρόκειται για προκαταρκτική διαπραγμάτευση» έπειτα από την προσφορά για την πώληση που θα έχει κόστος 15 δισεκατομμύρια πέσος, ή περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ, συνεχίζει το κείμενο.

Τα Ραφάλ αντιπροσωπεύουν «την καλύτερη επιλογή για τη χώρα σε όρους τιμής, αποτελεσματικότητας και λειτουργικότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας της Κολομβίας. «Μια ώρα πτήσης του Ραφάλ στοιχίζει σχεδόν 30% λιγότερο από μια ώρα πτήσης του Κφιρ», εξηγείται.

Εναντιωνόταν πριν εκλεγεί

Προτού αναλάβει την εξουσία, τον Αύγουστο, ο νέος πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο, ο πρώτος που ανήκει στην αριστερά στην ιστορία της Κολομβίας, δήλωνε πως εναντιωνόταν στην αγορά νέων μαχητικών.

Η προεδρία επισήμανε χθες πως η αγορά των αεροσκαφών δεν θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολογική μεταρρύθμιση. Το εμβληματικό σχέδιο του κ. Πέτρο, που εγκρίθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από το Κογκρέσο της Κολομβίας, προβλέπει υψηλότερη φορολογία για τους πλουσιότερους και για τον πετρελαϊκό τομέα.

Η πληρωμή για την απόκτηση των νέων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας θα αρχίσει «έπειτα από πέντε χρόνια, προκειμένου να μη θυσιαστούν κοινωνικές δαπάνες», υπογράμμισε η προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024