Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από κατολίσθηση - Λεωφορείο και άλλα οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη

Κολομβία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από κατολίσθηση – Λεωφορείο και άλλα οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη

Τμήμα βουνοπλαγιάς υποχώρησε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καταπλακώνοντας διερχόμενο λεωφορείο και οχήματα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τουλάχιστον 3 ανήλικοι.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατολίσθηση της Κυριακής στην επαρχία Ρισαράλδα της βορειοδυτικής Κολομβίας, εξαιτίας της οποίας λεωφορείο και άλλα οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό των αρχών (στη φωτογραφία του Reuters/Alexis Munera, επάνω, διασώστες μεταφέρουν το πτώμα ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας).

Και ανήλικοι στα θύματα

«Συνολικά, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν. Τρεις από τους τραυματίες ανασύρθηκαν ζωντανοί από το λεωφορείο και άλλοι έξι από ΙΧ που καταπλακώθηκε στο ίδιο σημείο», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (UNGRD) Νταϊάνα Ραμίρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε ακόμα – Κατολισθήσεις: Στο… κόκκινο 10 περιοχές από τις πλέον τουριστικές

Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο είχε κάνει λόγο για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υποχώρησε τμήμα βουνοπλαγιάς που καταπλάκωσε πολλά οχήματα σ’ επαρχιακό δρόμο, μεταξύ των οποίων μια μοτοσικλέτα και ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 30 άνθρωποι.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Κάλι (νοτιοδυτικά) προκειμένου να διασχίσει την οροσειρά των Aνδεων με προορισμό το Κιμπντό (βορειοδυτικά).

Σε βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να εντοπίσουν επιζώντες.

Στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας

Σπαρακτικές ήταν οι εικόνες της διάσωσης παιδιού το οποίο διασώστες εντόπισαν στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του και απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια του θαμμένου λεωφορείου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία επιζήσαντα, ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να κάνει όπισθεν όταν αντιλήφθηκε την κατολίσθηση, αλλά δεν πρόλαβε.

Από τις αρχές Αυγούστου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οποία έχει κηρύξει κατάσταση «εθνικής καταστροφής».

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και σχεδόν 700.000 έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων φέτος στην Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024