Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιπτάμενη αυτοκίνηση - Ισραηλινό drone προσφέρεται να σας πετάξει στη δουλειά

Ιπτάμενη αυτοκίνηση – Ισραηλινό drone προσφέρεται να σας πετάξει στη δουλειά

Το όχημα, που αναπτύσσεται από την ισραηλινή startup AIR, θα είναι σε θέση να μεταφέρει δύο άτομα – έναν χειριστή και έναν επιβάτη – μέχρι και 100 μίλια με μία μόνο φόρτιση

Την παρθενική του μη επανδρωμένη πτήση πραγματοποίησε την Τετάρτη ένα ηλεκτρικό όχημα ισραηλινής κατασκευής που έχει σχεδιαστεί για να πετάει τους εργαζόμενους σε σύντομες διαδρομές πολύ πάνω από το μποτιλιάρισμα.

Το ιπτάμενο όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Η διαδικασία  δοκιμαστικής φάσης μπορεί να μη φαίνεται αρχικά ασυνήθιστη, δεδομένης της τεράστιας προόδου που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Είναι όμως διαφορετικό ένα αεροσκάφος με ηλεκτρικό κινητήρα που σηκώνεται κάθετα από το έδαφος και στη συνέχεια ωθείται προς τα εμπρός ψηλά στον ουρανό.

Το όχημα, που αναπτύσσεται από την ισραηλινή startup AIR, θα είναι σε θέση να μεταφέρει δύο άτομα – έναν χειριστή και έναν επιβάτη – μέχρι και 100 μίλια με μία μόνο φόρτιση, λέει η εταιρεία. Η AIR, και πολλοί ανταγωνιστές σε όλο τον κόσμο, στοιχηματίζουν ότι αυτό το είδος ταξιδιού θα γίνει τελικά καθημερινό.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής  της Air, Rani Plaut. «Σήμερα φέραμε πιο κοντά το όνειρό μας για μαζική παραγωγή του AIR ONE»,συμπλήρωσε.

Υπάρχουν ακόμη πολλά σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πριν οι άνθρωποι μπορέσουν να πετάξουν οι ίδιοι σε πόλεις με μικρά οχήματα όπως αυτό – συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κανονισμών και της εμπορικής αξιοποίησης της τεχνολογίας.

«Η επόμενη φάση δοκιμών του AIR  θα είναι με κάποιον επιβάτη», δήλωσε ο Plaut.

Η Αir ευελπιστεί ότι το ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, θα βγει στην αγορά στα τέλη του 2024 με βασική τιμή 150.000 δολάρια. Η μέση ταχύτητα θα είναι περίπου 160 χλμ/ώρα  σε υψόμετρο 366 μέτρων.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024