Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Η τσάντα που «φούσκωσε» μετά τη συνάντηση Παντσέρι και Τζόρτζι με υπουργό του Κατάρ

Qatargate: Η τσάντα που «φούσκωσε» μετά τη συνάντηση Παντσέρι και Τζόρτζι με υπουργό του Κατάρ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatargate.

Βίντεο που διαθέτει η εισαγγελία στο Βέλγιο προκαλεί πονοκέφαλο στον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο «εγκέφαλο» του κυκλώματος στο Qatargate, και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, συνεργάτη του και σύντροφο της Εύας Καϊλή.

Μια σειρά διεθνή ΜΜΕ γράφουν για τις συναντήσεις των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s στις Βρυξέλλες.

Βαραίνει κι άλλο το κλίμα για την Εύα Καϊλή μετά το νέο «τσουνάμι» αποκαλύψεων – Θα παραμείνει στη φυλακή;

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας

Οι βελγικές αρχές έχουν στα χέρια τους πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του κεντρικού ξενοδοχείου στη βελγική πρωτεύουσα από συνάντηση που είχαν οι Παντσέρι και Τζόρτζι με τον Αλί Μπιν Σάμιχ αλ Μάρι και την αντιπροσωπεία του στις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με έγγραφα από τη βελγική εισαγγελία, η συνάντηση που έγινε περίπου 40 ημέρες πριν να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν για την «προετοιμασία μιας ακρόασης ενώπιον της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο γίνονται συνεχώς συναντήσεις παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου και αξιωματούχων, ενώ στο πάρκινγκ του πάντα υπάρχουν πάντα πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Rolls Royce και Ferrari.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ είχε κλείσει τη βασιλική σουίτα στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου. Ο ίδιος θα εμφανιζόταν σε ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου στις 14 Νοεμβρίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προετοιμασία του υπουργού είχαν αναλάβει Παντσέρι και Τζόρτζι.

Οι δυο τους εμφανίστηκαν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στις 18:00 το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, όπως αποδεικνύεται από τα πλάνα που έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές.

Ο Παντσέρι κρατάει μια τσάντα και ο Τζόρτζι σπρώχνει ένα καρότσι. Μέσα υπήρχε ένα παιδί, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ίσως είναι το παιδί του Ιταλού συμβούλου και της Εύας Καϊλή.

Στο βίντεο, από τις κινήσεις των όσων συναντήθηκαν, διακρίνεται να υπάρχει οικειότητα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ένα μέλος της αντιπροσωπείας του Κατάρ και τον Τζόρτζι.

Η συνάντηση στον 4ο όροφο

Τα πλάνα από τις κάμερες στον 4ο όροφο όπου διέμεναν οι Καταριανοί ίσως αποδειχθούν καθοριστικά. Ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας της χώρας του Κόλπου εμφανίζεται στον διάδρομο να σπρώχνει ένα μεγάλο τρόλεϊ. Τριάντα λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:30, ο Τζόρτζι αποχωρεί από το δωμάτιο σπρώχνοντας το καρότσι με την κόρη του.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά στο λόμπι, όπου χαιρετάει κάποιον από απόσταση. Είναι ένα πρόσωπο που οι αρχές θεωρούν ότι είναι «οικείο» προς τον Τζόρτζι, με τον Ιταλό να του αφήνει το καρότσι με το παιδί. Είναι άγνωστο ποιο ήταν αυτό το άτομο.

Ο Τζόρτζι μετά από λίγα λεπτά επιστρέφει στον τέταρτο όροφο, πλέον είναι μόνος. Σχεδόν μια ώρα μετά, οι δύο Ιταλοί βγαίνουν από τη σουίτα. Οι ερευνητές των αρχών του Βελγίου παρατηρούν ότι η τσάντα του Παντσέρι «φαίνεται πολύ πιο χοντρή από όταν έφτασε», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Το Qatargate είναι ένα σκάνδαλο με πολλά επεισόδια. Η συνάντηση στις 10 Οκτωβρίου είναι μια από αυτές για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024