Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Βαραίνει και άλλο το κλίμα για την ευρωβουλευτή μετά το νέο «τσουνάμι» αποκαλύψεων

Εύα Καϊλή: Βαραίνει και άλλο το κλίμα για την ευρωβουλευτή μετά το νέο «τσουνάμι» αποκαλύψεων

Αύριο, η Εύα Καϊλή θα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της καθώς και για τις 600.000 ευρώ που μετέφερε ο πατέρας της

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος μέχρι να δώσει εξηγήσεις η Εύα Καϊλή για το Qatargate και τις βαρύτητες κατηγορίες που της προσάπτουν καθώς και για την απόφαση των δικαστικών Αρχών σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δική.

Αύριο, η Εύα Καϊλή θα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της καθώς και για τις 600.000 ευρώ που μετέφερε ο πατέρας της .

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η διαδρομή του μαύρου χρήματος με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι.

Όλη η αλήθεια για την κόρη της Εύας Καϊλή – Θα την πάρει μαζί της στη φυλακή;

Μετά όμως και το χθεσινό «τσουνάμι» αποκαλύψεων, το κλίμα βαραίνει ακόμη περισσότερα για την Εύα Καϊλή καθώς είναι αβέβαιο αν οι δικαστικές Αρχές θα πειστούν από την επιχείρηση αθώωσής της από τον σύντροφό της .

Οι συνομιλίες που «καίνε» την Εύα Καϊλή

Χθεσινό δημοσίευμα της La Repubblica «καίει» την Εύα Καϊλή, αφού αποκαλύπτει ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου γνώριζε για το κύκλωμα μίζας που περιστρεφόταν γύρω από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα πως «ήξερα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η Εύα Καϊλή, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο Ευρωβουλευτές για την έρευνα που είχε ξεκινήσει γύρω από το Qatargate ένα στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί τότε θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για την ίδια.

Μάλιστα, η εφημερίδα εξηγεί ότι αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η σύλληψη της κ. Καϊλή, η οποία αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Repubblica, η επ’ αυτοφώρο μορφή του εγκλήματος, δηλαδή ή εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων, δηλαδή η «απόδραση» του πατέρα της και η ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα, έπεισαν τους Βέλγους να την συλλάβουν.

Διαψεύδει ο δικηγόρος της

Πάντως, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έσπευσε να διαψεύσει τα όσα είδαν χθες, το φως της δημοσιότητας για τη φερόμενη κατάθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στις Αρχές.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η κ. Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Σημείωσε ακόμα ότι η εντολέας του δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί.

Τα κρίσιμα ερωτήματα και η βαλίτσα

Οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος και σε αυτό το πλαίσιο περνούν από «κόσκινο» όλες τις αγορές του ζεύγους Τζιόρτζι – Καϊλή .

Την ίδια στιγμή, εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός ότι  στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο, υπήρξαν και ευρήματα για τα οποία η κόρη του θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις 600.000 ευρώ, η βαλίτσα περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα iPad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η μόλις δύο ετών κόρη της Εύας Καϊλή και του Φρανσέσκο Τζιόρτζι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πάντως, η οποία θα δώσει αύριο εξηγήσεις για το Qatargate και τις κατηγορίες που της προσάπτουν, θα επιχειρήσει να πείσει τις Αρχές ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα. Όμως δεν αρκεί αυτό καθώς θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις σε τουλάχιστον τρία καυτά ερωτήματα:

– Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές;

– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία;

– Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη μόλις δίχρονη κόρη της, όπως μπιμπερό, γάλα και ένα ipad;

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024