Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περού: Κήρυξε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον πρεσβευτή του Μεξικού

Περού: Κήρυξε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον πρεσβευτή του Μεξικού

«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» κηρύχτηκε από το Περού ο πρεσβευτής του Μεξικού, η κυβέρνηση του οποίου αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στη σύζυγο, και σε άλλους συγγενείς, του καθαιρεθέντος προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

Η κυβέρνηση του Περού ανακήρυξε χθες Τρίτη persona non grata («ανεπιθύμητο πρόσωπο») τον μεξικανό πρεσβευτή, Πάμπλο Μονρόι, δίνοντάς του 72 ώρες να εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Ανα Σεσίλια Χερβάσι (στη φωτογραφία του Reuters/Liz Tasa, επάνω, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι έξω από την πρεσβεία του Μεξικού στην πρωτεύουσα Λίμα του Περού).

Πράσινο φως

Η κυρία Χερβάσι ταυτόχρονα ενημέρωσε πως η κυβέρνηση υπό την πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε έδωσε πράσινο φως για την ασφαλή διέλευση της συζύγου του τέως προέδρου Πέδρο Καστίγιο, στην οποία δόθηκε νωρίτερα χθες πολιτικό άσυλο στο Μεξικό.

Δείτε ακόμα – Περού: Παρέμβαση της ΕΕ και «έντονη ανησυχία» για την αύξηση των νεκρών

Η Λίλια Παρέδες, η εκπαιδευτικός και πρώην πρώτη κυρία του Περού, βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνες για διαφθορά, όπως και ο σύζυγός της.

Νωρίτερα χθες, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωνε πως αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην κυρία Παρέδες, στα δύο παιδιά του κ. Καστίγιο, καθώς και στη μικρότερη αδελφή του.

Ο μεξικανός ΥΠΕΞ Μαρσέλο Εμπράρδ διευκρίνισε πως πρόσωπα στα οποία χορηγήθηκε άσυλο «βρίσκονται στην πρεσβεία μας» στη Λίμα. Δεν διευκρίνισε πόσα ή ποια.

Κρατάει «την πόρτα ανοικτή»

Ο ίδιος ο κ. Καστίγιο συνελήφθη από σωματοφύλακές του την 7η Δεκεμβρίου, μετά την παύση του από το Κογκρέσο, καθώς προσπαθούσε να φθάσει στη μεξικανική πρεσβεία για να ζητήσει άσυλο.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε προ ημερών πως κρατάει «την πόρτα ανοικτή» για τον πρώην αρχηγό του περουβιανού κράτους, που έχει διαταχθεί να παραμείνει προφυλακισμένος ως το 2024, καθώς διενεργείται έρευνα σε βάρος του για «στάση» και «συνωμοσία».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024