Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Μπλόκο στη Νεάπολη για τους «πράσινους»

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Μπλόκο στη Νεάπολη για τους «πράσινους»

Το γκολ του Άοσμαν στο 84′ έκοψε τη φόρα του Παναθηναϊκού, που είχε προηγηθεί από νωρίς με τον Μπερνάρντ, και με το 1-1 κόντρα στον Ιωνικό οι «πράσινοι» είδαν την ΑΕΚ να μειώνει στους έξι βαθμούς.

Με γκέλα επέστρεψε στη Super League ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Οι «πράσινοι» ήταν καλοί για ένα ημίχρονο στη Νεάπολη, προηγήθηκαν με τον Μπερνάρντ και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλο γκολ, με τον Ιωνικό να ανεβάζει την απόδοσή του δεύτερο και να παίρνει τον βαθμό (1-1) χάρη σε ωραίο γκολ του Άοσμαν λίγο πριν το φινάλε. Στους έξι βαθμούς μειώθηκε η διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Μπρινιόλι ήταν στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Μάγκνουσον, Σάρλια και Χουάνκαρ στην άμυνα ενώ οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρντ αποτέλεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Παλάσιος και Βαγιαννίδης ήταν στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης αντί του Σπόραρ που είχε ενοχλήσεις. H ενδεκάδα του Ιωνικού: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσίμπσα, Αντούνες, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα, Σάκιτς, Φαντιγκά, Άοσμαν, Μάντζης

Το… πρώτο αίμα του Μπερνάρντ

Με διάθεση να ψάξει το γρήγορο γκολ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και αφού είχε μία καλή στιγμή στο 3’ με τον Χουάνκαρ, άνοιξε το σκορ στο 14’. Ο Ιωαννίδης κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει ασταθώς και τον Μπερνάρντ να κάνει το 1-0 με το ριμπάουντ από κοντά και να ανοίγει λογαριασμό με το «τριφύλλι».

Σχεδόν με τη σέντρα οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, αλλά ο Παλάσιος σημάδεψε το δοκάρι με σουτ από τη μικρή περιοχή. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός είχε μεν τον έλεγχο του ματς, αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. Από την άλλη, ο Ιωνικός προσπαθούσε να βρει κάποια ευκαιρία μέσα από στημένες φάσεις, με τον Μπρινιόλι να μην ανησυχεί όμως σε καμία περίπτωση.

Δεν το τελείωσε και το πλήρωσε

To ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο δυναμικό με το πρώτο. Παρ’ όλα αυτά, ο Ιωαννίδης είχε μία ευκαιρία στο 58′, με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί σημαντική επέμβαση και στο 67′ ήταν σειρά του Τσέριν να χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι και πάλι καθοριστικός. Από εκείνο το σημείο ο Ιωνικός άρχισε να κερδίζει μέτρα, είχε μία καλή στιγμή με τον Άοσμαν στο 71′ και εννιά λεπτά αργότερα ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και να τελειώσει το παιχνίδι αφού ο Σόουζα έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Σλοβένου.

Και αφού οι «πράσινοι» δεν τελείωσαν το ματς, τιμωρήθηκαν στο 84′. Ο Μάσας έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, έδωσε στον Άοσμαν που γύρισε και σούταρε στη γωνία του Μπρινιόλι για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς,Τσίμπσαχ, Αντούνες, Λοβέρα (75’ Μασάς), Αοσμαν, Φατινγκά (87’ Ελευθεριάδης), Μάντζης (88’ Ν. Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Φ. Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ), Παλάσιος.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024