Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Golden visa: Αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση για να μειώσει τα ενοίκια

Golden visa: Αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση για να μειώσει τα ενοίκια

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το ισχύον πλαίσιο βοηθά την άνοδο του Airbnb και των ενοικίων και προχωρά σε αλλαγές.

Σε αλλαγές στο πλαίσιο της χορήγησης της «golden visa» σε πολίτες χωρών του εξωτερικού για επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα μας προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση τροποποιεί το ισχύον πλαίσιο λόγω των αλλαγών που έχουν σημειωθεί στον κλάδο του real estate και της ανάπτυξης της οικοδομικής δραστηριότητας.

«Μέχρι σήμερα η πενταετής golden visa -άδεια διαμονής δηλαδή- δινόταν σε κάθε επενδυτή ο οποίος έκανε μια επένδυση σε ακίνητο από 250.000 ευρώ και άνω. Με τη ρύθμιση που τώρα εισηγούμαστε, για το κέντρο της Αθήνας, για τα νότια προάστια της Αθήνας, για τα βόρεια προάστια της Αθήνας και για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και για κάποιες άλλες περιοχές υψηλής οικονομικής δραστηριότητας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, το όριο των 250.000 μεταβάλλεται στις 500.000 ευρώ για ένα ακίνητο», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έσοδα 3 δισ. ευρώ

«Το πρόγραμμα της golden visa έχει πάει αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια. Έχει φέρει στην ελληνική οικονομία, από το 2014 που πρωτοψηφίστηκε επί Νότη Μηταράκη, αναπληρωτού υπουργού Ανάπτυξης τότε στην κυβέρνηση Σαμαρά, περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όμως, με την πολύ μεγάλη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, του real estate και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο της golden visa, στο κέντρο της Αθήνας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιουργείται πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή των ενοικίων. Σίγουρα σ’ αυτό έχει παίξει ρόλο και το Airbnb που συνδυάζεται μ’ όλα αυτά» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Για να μειώσουμε, λοιπόν, την πίεση στα ακίνητα και στα ενοίκιά τους σ’ αυτές τις περιοχές, ανεβάζουμε το όριο, ώστε να μην μπορούν να αγοράζουν μικρά διαμερίσματα σ’ αυτές τις περιοχές για να τα κάνουν Airbnb και να κρατάνε τη golden visa» εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός.

Παράταση μέχρι τον Απρίλιο

«Επειδή αυτή είναι μια ξαφνική και μεγάλη μεταβολή, δίνουμε περιθώριο μέχρι τις 30/4 σε όποιον έχει ήδη κλείσει συμφωνία να δώσει προκαταβολή και να πάρει το ακίνητό του στην παλαιά τιμή, δηλαδή στις 250.000 και τη golden visa, αρκεί να έχει δώσει προκαταβολή μέχρι 30/4 και να έχει ολοκληρώσει τη μεταβίβασή του μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Άρα δίνουμε και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της αγοράς, ώστε να μη γίνει ζημιά στη golden visa», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024