Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Market Pass: Αλλαγή στάσης από ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε «παρών»

Market Pass: Αλλαγή στάσης από ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισε «παρών»

Η ενσωμάτωση του φόρου των διυλιστηρίων στην τροπολογία για το Market Pass οδήγησε στην αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το market pass αλλάζοντας την αρχική του στάση που ήταν να υπερψηφίσει το εν λόγω μέτρο. Σύμφωνα με διαρροές της Κουμουνδούρου η στροφή οφείλεται στην ενσωμάτωση του φόρου των διυλιστηρίων στην τροπολογία, γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση βαπτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος. Κατά συνέπεια, σημειώνουν θα επιστραφεί στα διυλιστήρια ένα μεγάλο μέρος του ποσού, κάτι το οποίο δεν τους επιτρέπει να πουν το “ναι”»

Τα ποσά και οι δικαιούχοι – Αναλυτικά παραδείγματα

Αναφορά και από τον Τσίπρα

Στο θέμα της φορολόγησης των διυλιστηρίων, που προκαλεί την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων που αναμένεται να φτάσει τα 3 δισ. για το 2022, θα γίνει με τον χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη», είπε και πρόσθεσε:

«Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία, των χρημάτων τουλάχιστον που αναγκάζονται να δηλώνουν».

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 καταψήφισε.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024