Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκίδης: Έχουμε 8.000 κρουσμάτα κοροναϊού την ημέρα

Λουκίδης: Έχουμε 8.000 κρουσμάτα κοροναϊού την ημέρα

Ο Στέλιος Λουκίδης τόνισε ότι τελευταία καταγράφονται καθημερινά 7.000 με 8.000 κρούσματα του κοροναϊού, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξει αύξηση των ιογενών λοιμώξεων ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε μία σταθερή παρουσία περίπου 7 με 8 χιλιάδων περιστατικών covid την ημέρα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Τα κρούσματα αυτά σίγουρα είναι κοντά στα 15-16 χιλιάδες ανεπίσημα, διότι υπάρχουν πάρα πολλοί που κάνουν τα τεστ και δεν τα δηλώνουν, οπότε είναι ένας αριθμός που μάλλον είναι αναμενόμενος για την εποχή. Αυτό δεν φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στους λεγόμενους σκληρούς δείκτες, δηλαδή στις εισαγωγές που φαίνεται να είναι σταθερές, κυρίως κοντά στις 190 – 200 με την ημέρα. Αυτό δεν φτάνει με τίποτα το ποσοστό που είχαμε αντίστοιχα στην περσινή εποχή που ήταν κοντά στις 500 την ημέρα», είπε ο κ. Λουκίδης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τον covid.

Συναγερμός για την τριπλή επιδημία – Σε έξαρση οι ιογενείς λοιμώξεις

Έξαρση λοιμώξεων

Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες ιογενείς λοιμώξεις, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξει έξαρση. « Nομίζω ότι και για το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναθυμηθούμε τις εποχές του 2017-2018 που πάντα εκεί, μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, είχαμε μία αυξημένη παρουσία λοιμώξεων και αυξημένη παρουσία νοσηλειών λόγω λοιμώξεων. Το βλέπω να συμβαίνει και να το έχουμε ξανά μπροστά μας και φέτος», εξήγησε.

Ο κ. Λουκίδης είπε ότι αυτή η αύξηση των λοιμώξεων θα έχει άμεση σχέση με τις γιορτές, γιατί είναι οι πρώτες ελεύθερες γιορτές, οπότε θα υπάρχει μία δυναμικότητα της κοινωνίας στην διασκέδαση, στο ταξίδι και σε πράγματα που τους έχουν λείψει. Από την άλλη επισήμανε ότι όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους και τους ευάλωτους, γιατί απ’ ότι φαίνεται αυτοί είναι ο στόχος.

Οι αιτίες των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ο κ. Λουκίδης είπε ότι βασικές αιτίες του φαινομένου είναι η αλλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και οι δύσκολες συνθήκες νοσηλείας. «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο να μην αχρηστεύονται αντιβιοτικά και κυρίως πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αν έχεις μια ίωση δεν παίρνεις αντιβιοτικά» είπε χαρακτηριστικά για τη χρήση των αντιβιοτικών.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024