Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούγιας για Πισπιρίγκου: Οχτώ ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι τα παιδιά δεν δολοφονήθηκαν

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Οχτώ ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι τα παιδιά δεν δολοφονήθηκαν

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για ανατροπές στα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών και επιτέθηκε στον Γρηγόρη Λέων και τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον δικηγόρος της, Αλέξη Κούγια, να δηλώνει  πως «υπήρχαν εκθέσεις κορυφαίων ιατροδικαστών που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών και είχαν αποφανθεί ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια».

Δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ποινικολόγος είπε ότι «οκτώ τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κυρία ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς. Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κυρία ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές».

Πισπιρίγκου: Εξέταση κι άλλων μαρτύρων πριν την απολογία της, ζητά ο Αλέξης Κούγιας

«Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Λέων λειτούργησε ως «μυαλοπώλης», ο οποίος «χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς» αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κάτεχε την αλήθεια, προκαλώντας –σύμφωνα με τον δικηγόρο– πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης, μέσω των συχνών εμφανίσεων του στα ΜΜΕ.

Αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο κ. Κούγιας επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής τιμώρησε τις δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση. Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024