Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα δεδομένα για Φαλ και το ποντάρισμα σε Μπολομπόι - Μπλακ

Τα δεδομένα για Φαλ και το ποντάρισμα σε Μπολομπόι – Μπλακ

Ο Μουσταφά Φαλ, είναι αμφίβολος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (22/12), με τα «δεύτερα βιολιά» της γραμμής των ψηλών του Ολυμπιακού να καλούνται να βγουν μπροστά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για την 15η αγωνιστική της Euroleague (22/12), με τους δύο «ερυθρόλευκους» της Ελλάδας και της Σερβίας να κοντράρονται σε ένα ματς με… ιδιαιτερότητες. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι πολύ πιθανό να μην έχουν στη διάθεσή τους τον «πύργο» τους, Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι σίγουρο πως δεν θα υπολογίζει στον Χασάν Μάρτιν.

Έτσι οι δύο αντίπαλοι μπορεί να παραταχθούν στο ΣΕΦ, το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς τα δύο βασικά τους πεντάρια, και να «αναγκαστούν» να στηριχθούν σε εκείνους που συνήθως δεν έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιχνίδια τους.

Ο υπερ-πολύτιμος Φαλ και οι Μπολομπόι και Μπλακ

Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούν στην Ελλάδα και έχουν εδραιωθεί στην Ευρώπη. Στη δεύτερη σεζόν του είναι σαφώς εγκλιματισμένος στο σύνολο, οι συνεργασίες του με τους υπόλοιπους της front line αλλά και με τους γκαρντ είναι πλέον άριστες και με το θηριώδες παρουσιαστικό του, δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει ό,τι θέλει κάτω και από τα δύο καλάθια. Φέτος έχει παίξει σε 14 ματς, έχοντας 7,9 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 0,7 τάπες, ενώ μετράει 12,3 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Από την άλλη οι δύο που βρίσκονται πίσω του στην «ιεραρχία», σαφώς και με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, έχουν πιο χαμηλά νούμερα αλλά συνεισφέρουν όσο μπορούν κάθε φορά που καλούνται στο παρκέ. Ο Τζόελ Μπολομπόι, με συμμετοχή σε 14 ματς κι εκείνος, μετράει 5,4 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, 0,4 κλεψίματα, 0,2 τάπες και 8,3 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας ως κορυφαία την εμφάνισή του απέναντι στη Άλμπα (12 π.).

Ο Ταρίκ Μπλακ, με ακόμα μικρότερη συμμετοχή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, έχει αγωνιστεί σε μόλις 9 αγώνες, έχοντας 3,2 πόντους, 0,3 ριμπάουντ, 0,1 ασίστ, 0,4 κλεψίματα και 0,1 τάπες και 2 πόντους PIR. Είναι σαφές πως σε περίπτωση που ο Φαλ δεν μπορέσει να δώσει το παρών απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, οι δύο εναπομείναντες σέντερ του Ολυμπιακού θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να καλύψουν το κενό του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες όλων των παικτών του και έχει αποδείξει αν μη τι άλλο πως μπορεί να «πάρει» πράγματα από όλους.

Χωρίς τον Μάρτιν… δύσκολα

Στο στρατόπεδο των Σέρβων τώρα, τα πράγματα είναι ίσως ακόμη πιο ζόρικα, σχετικά με τη θέση «5». Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, γνωρίζει πως ο Χασάν Μάρτιν δεν θα είναι διαθέσιμος, ούτε για το παιχνίδι της Πέμπτης αλλά ούτε για τα επόμενα, και πρέπει να βρει που αλλού θα στηριχθεί στη γραμμή των ψηλών του. Ο Αμερικανός, πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, έχει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, 5,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 0,3 κλεψίματα και 0,3 τάπες, με 5,8 πόντους αξιολόγησης, σε 13 αγώνες που έχει παίξει. Πρόκειται με διαφορά για την πιο αξιόπιστη λύση που έχει στα χέρια του ο Σέρβος τεχνικός σε αυτήν τη θέση.

Οι εναλλακτικές του Ιβάνοβιτς, ακούν στα ονόματα των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο μεν πρώην «πράσινος» έχει παίξει μόλις σε τρία ματς στη διοργάνωση, ενώ 32χρονος Κούζμιτς σε οκτώ, μετρώντας οριακά πάνω από 2 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα.

Οι δύο «ερυθρόλευκοι» σέντερ λοιπόν αν τελικά επωμιστούν μόνοι τους την θέση του πενταριού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα έχουν να αντιμετωπίσουν σίγουρα πιο βατό έργο απέναντι σε κάποιον από τους παραπάνω, απ’ ότι αν αντιμετώπιζαν τον Μάρτιν. Είναι λοιπόν η στιγμή να κάνουν το βήμα μπροστά και να αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί.

Η «παγίδα» που πρέπει να αποφύγει φέτος

Την περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός, δεν κατάφερε να φύγει νικητής σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις που αντιμετώπισε τους Σέρβους. Στο Βελιγράδι ηττήθηκε με 81-76, ενώ λίγο καιρό αργότερα είδε την ομάδα του Ντέγιαν Ράντνιτς τότε, όχι μόνο να φεύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ (72-76), αλλά να αναγκάζει και τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση, μετά από 9 συνεχόμενες νίκες. Το ματς της Πέμπτης, μόνο εύκολο δεν θα είναι για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, θα έχουν να διαχειριστούν και το «πρέπει» του να βγάλουν αντίδραση μετά από μία «πικρή» ήττα απέναντι στη Βιλερμπάν.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024