Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αudi Activesphere: Όψεις SUV μέλλοντος

Αudi Activesphere: Όψεις SUV μέλλοντος

Η Audi προσφέρει μια πρώτη γεύση από το επόμενο, crossover πρωτότυπο που θα προσθέσει στην σειρά των Sphere τα οποία αποτελούν ενός είδους πυξίδα για το σχεδιαστικό και τεχνολογικό μέλλον της γερμανικής φίρμας

Το τέταρτο μέλος των σχεδιαστικών μελετών που η Audi δημιουργεί προκειμένου να προσφέρει μια εμπεριστατωμένη εικόνα για το όραμα της βρίσκεται προ των πυλών καθώς όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, το Αctivesphere, που θα πάρει την μορφή ενός δυναμικού crossover θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις αλλά και τις πρώτες ψηφιακές αποτυπώσεις του πρωτότυπου μοντέλου, το Activespher θα συνδυάζει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος με μια δυναμική χάραξη που παραπέμπει στην κατηγορία των coupe SUV, φιλοδοξώντας να συνδυάσει την «ανυπέρβλητη κομψότητα με τις εκτός δρόμου επιδόσεις».

Προς το παρόν, η Audi δεν αποκαλύπτει στοιχεία για το κινητήριο σύνολο του επιβλητικού πρωτότυπου, ωστόσο αυτονόητα αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ενώ βάσει των teaser που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εκτός από τις αναλογίες του ως ενός δυναμικού crossover, προκύπτει και ένα αυστηρώς τετραθέσιο εσωτερικό. Δεδομένα αυτό θα συνδυαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε όρους ψηφιακότητας καθώς όπως επισημαίνει η Audi το Activesphere θα διαθέτει «τεχνολογίες επικοινωνίας που δημιουργούν μια νέα εμπειρία που ξεπερνά τα στενά όρια του αυτοκινήτου».

Υπενθυμίζεται ότι Activesphere είναι το τέταρτο κατά σειρά concept car της σειράς των Sphere μετά τα Skysphere, Grandsphere και Urbansphere που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα γνωστών αλλά και «υβριδικών» ως προς την σχεδίαση και τον τύπο αμαξώματος, κατηγοριών με στόχο την αποτύπωση του μέλλοντος της Audi.

Eκτός από τον αμιγώς ηλεκτρικό, δεδομένα το Activesphere θα διαθέτει και ένα προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης καθώς κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω concept αποτελεί, η επιθυμία της Audi να τα παρουσιάσει ως ένα τρίτο πολυτελή χώρο διαβίωσης οποίος δεν θα απαιτεί την εμπλοκή του οδηγού του όταν αυτός δεν επιθυμεί να οδηγήσει.

Με αυτή τη λογική το Activesphere αναμένεται να προσφέρει άφθονη ευρυχωρία, όπως εξάλλου αφήνει να εννοηθεί το τετραθέσιο εσωτερικό του, διαθέτοντας παράλληλα μια προηγμένων ψηφιακών εφαρμογών και συστημάτων ψυχαγωγίας που θα φροντίζουν για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για τους επιβαίνοντες.

Παρά την απουσία ανακοινώσεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το πιθανότερο είναι το Activesphere να βασιστεί στην νέα εκδοχή της Premium Platform Electric η οποία θα φιλοξενεί μπαταρίας 120 kWh οι οποίες θα υπόσχονται αυτονομία που θα ξεπερνά τα 720 χλμ,. Εξάλλου, οι επίσημες συστάσεις της γερμανικής φίρμας κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που στοχεύει στην «μέγιστη ευελιξία, ευνοώντας ένα ενεργό τρόπο ζωής».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024