Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Ανησυχία για το νέο μαφιόζικο χτύπημα - Η διακίνηση ναρκωτικών και η δολοφονία στην Αλβανία

Νέα Σμύρνη: Ανησυχία για το νέο μαφιόζικο χτύπημα – Η διακίνηση ναρκωτικών και η δολοφονία στην Αλβανία

Η εν ψυχρώ διπλή δολοφονία μέσα στην κατάμεστη καφετέρια προκαλεί ανησυχία στις Αρχές για τη δράση αδίστακτων εγκληματικών ομάδων που τα τελευταία χρόνια εκτελούν συμβόλαια θανάτου μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της αλβανικής μαφίας μεταξύ αντίπαλων ομάδων που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα αποδίδεται η μαφιόζικη εκτέλεση των δύο Αλβανών στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής.

Στελέχη της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που λαμβάνει αυτός ο «πόλεμος» των εγκληματικών ομάδων και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους του οργανωμένου εγκλήματος μετά το τελευταίο διπλό φονικό.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διπλή δολοφονία

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον 4 με 5 μαφιόζικες εκτελέσεις Αλβανών κακοποιών σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Οι εκτελεστές χωρίς κανέναν δισταγμό πυροβόλησαν και σκότωσαν τα θύματα – στόχους μέσα σε καφετέριες παρουσία δεκάδων θαμώνων, αδιαφορώντας ακόμα και για τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Όπως ακριβώς συνέβη και με τον νεαρό δράστη της Νέας Σμύρνης που εισέβαλε στην κατάμεστη καφετέρια της πλατείας.

Οι έρευνες στα κυκλώματα ναρκωτικών και η δολοφονία στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι έρευνες για την νέα μαφιόζικη εκτέλεση δεν περιορίζονται εντός των συνόρων αλλά φαίνεται ότι επεκτείνονται και στη γειτονική χώρα καταγωγής των δύο θυμάτων.

Συγκεκριμένα η πρώτη αίσθηση που υπάρχει στην Ασφάλεια που διαχειρίζεται την υπόθεση είναι πως αυτό που συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών και με κυκλώματα που θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα με την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αντρών μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δολοφονία που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή ενός επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Οι Αρχές αναφέρουν πως βλέπουν μία σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου ατόμου με τα δύο θύματα της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται τα θύματα να ήταν μέλη του ίδιου κυκλώματος ναρκωτικών και να εκτελέστηκαν από ομοεθνείς τους.
Σημειώνεται πως οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν πως πριν από μερικές μέρες χάθηκε ένα φορτίο με 700 κιλά χασίς για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στα Τίρανα.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των θυμάτων. Αριστερά ο 41χρονος και δεξιά ο 44χρονος

Το προφίλ των θυμάτων

Όσον αφορά προφίλ των δύο θυμάτων στη Νέα Σμύρνη ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο «Live News» σημειώνοντας ότι ήταν γνωστοί στις Αρχές.

Μάλιστα όπως είπε ο 41χρονος, που ήταν και βασικός στόχος της επίθεσης, είχε κατηγορηθεί το 2002 από τις ιταλικές αρχές για παράνομη διακίνηση μεταναστών και τελικά συνελήφθη το 2003 στην Καλλιθέα για αυτή την υπόθεση.  Αποφυλακίστηκε το 2005 από τον Κορυδαλλό ενώ το 2008  συνελήφθη και πάλι για διάφορα αδικήματα μαζί με έναν συνεργό του. Το 2012 κατηγορήθηκε μαζί με άλλα άτομα για ληστεία στα Ιωάννινα όπου φίμωσαν το θύμα και απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Το καλοκαίρι του 2016 συνελήφθη για μεγάλη χασισοφυτεία στην Κορινθία και από τότε έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα φέρεται να προσέφερε και υπηρεσίες «προστασίας» σε καταστήματα όπου είχε συνεχή παρουσία.

Όσον αφορά τον 44χρονο, φαίνεται ότι ήταν παράπλευρη απώλεια, δεν είχε απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα αλλά ήταν γνωστός στις Αρχές αφού είχε συλληφθεί 3-4 φορές για παράνομο τζόγο.

Πώς κινήθηκε ο δράστης

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο δράστης βρισκόταν πίσω από κάποια δέντρα που ήταν μπροστά στην καφετέρια.

Όλες οι κινήσεις του στη συνέχεια δείχνουν ότι πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο. Μπήκε ξαφνικά στην καφετέρια λίγο μετά τις 21:30 και έριξε 7 πυροβολισμούς μέσα σε 4 μόλις δευτερόλεπτα. Όπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός, με τον δράστη να φεύγει πεζός και ανενόχλητος.

Ο 41χρονος σκοτώθηκε επί τόπου αφού δέχθηκε 3 ή 4 πυροβολισμούς, ενώ ο 44χρονος κατέληξε αργότερα. Η 35χρονη γυναίκα έχει δεχθεί μία σφαίρα, πιθανότατα στο ύψος της μέσης. Η ζωή της, ευτυχώς, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής φορά μαύρη φόρμα, με μπλούζα με κουκούλα και αθλητικό μποτάκι. Επίσης, φορούσε χειρουργική μάσκα. Όταν πλησιάζει, είναι απόλυτα ψύχραιμος, αδιαφορεί για τον κόσμο που βρίσκεται τριγύρω, βγάζει το πιστόλι μέσα από μία τσέπη του μπουφάν του, με το δεξί χέρι του και πυροβολεί.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024