Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υβριδική εργασία: Οι δημοφιλέστερες ημέρες της εβδομάδας για εργασία από το σπίτι

Υβριδική εργασία: Οι δημοφιλέστερες ημέρες της εβδομάδας για εργασία από το σπίτι

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες ημέρες της εβδομάδας για εργασία από το σπίτι, σύμφωνα με έρευνα για την υβριδική εργασία.

Ποιες είναι τελικά οι πιο κατάλληλες ημέρες για υβριδική εργασία; Σχετικές μελέτες δίνουν την απάντηση.

Αν και τα σχέδια ευέλικτης εργασίας πολλών εταιρειών προσπάθησαν να φέρουν τους ανθρώπους στο γραφείο από Τρίτη έως Πέμπτη και να εργάζονται από το σπίτι Δευτέρα και Παρασκευή, αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι μένουν σπίτι πιο συχνά την Πέμπτη. Αυτό προκύπτει από νέα δεδομένα από το WFH Research, μια ομάδα ακαδημαϊκών, συμπεριλαμβανομένου του Nicholas Bloom του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, που έχει συγκεντρώσει δεδομένα για τις ενέργειες και τη στάση δεκάδων χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων από την έναρξη της πανδημίας.

Η Παρασκευή κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής ημέρα για εργασία από το σπίτι τους τελευταίους έξι μήνες, ακολουθούμενη από την Πέμπτη.

Ωστόσο τα ευρήματα δείχνουν πως οι εργασιακές συνήθειες εξακολουθούν να μεταβάλλονται σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία και αποδεικνύουν πόσο δύσκολο είναι για τις εταιρείες να επιβάλουν την επιστροφή στο γραφείο.

Στην υβριδική εργασία προσαρμόζεται το Δημόσιο

Η Peloton Interactive Inc. συγκαταλέγεται μεταξύ των εργοδοτών που έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο τις Τρίτες και τις Πέμπτες, ενώ άλλοι μεγάλοι εργοδότες, όπως η Apple θέλουν οι εργαζόμενοί τους να είναι στο γραφείο κάθε Τρίτη, Πέμπτη κι όποια άλλη ημέρα καθορίζεται από το κάθε τμήμα.

Μπέρδεμα

Την ίδια ώρα μία πρόσφατη έκθεση της Relogix έρχεται να ανατρέψει τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας, καθώς διαπίστωσε ότι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι «οι ημέρες που προτιμούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από το γραφείο» τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι τώρα η Πέμπτη και η Παρασκευή είναι κυρίαρχες ημέρες, ενώ η Δευτέρα έρχεται στην τρίτη θέση» δήλωσε ο Μπλουμ από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα ότι η Δευτέρα και η  Παρασκευή ήταν οι προτιμότερες ημέρες για τηλεργασία. Ωστόσο φαίνεται πως έκανα λάθος και πραγματικά δεν ξέρω γιατί», σχολίασε ο ειδικός.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024