Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χένρι Κίσινγκερ: Ήρθε η ώρα να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

Χένρι Κίσινγκερ: Ήρθε η ώρα να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Χένρι Κίσινγκερ σε άρθρο του εξηγεί τον τρόπο που θα μπορούσε Ουκρανία να διαπραγματευτεί την ειρήνη με την Ρωσία.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, σε άρθρο του αναφέρει τον τρόπο αποφυγής ενός ακόμη πολέμου. Σε άρθρο με τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος» επέστρεψε ο 99χρονος βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ, σχολιάζοντας τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «πλησιάζει ο χρόνος για να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης».

Χένρι Κίσινγκερ: Η Ουκρανία δεν πρέπει να εκχωρήσει κανένα τμήμα της επικράτειάς της στη Ρωσία

«Τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος»

Παράλληλα, σημείωσε την αναγκαιότητα να μειωθεί ο κίνδυνος ακόμη ενός καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, τονίζοντας, όμως, δε, ότι «τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ, δήλωσε, επίσης ότι τον Μάιο είχε προτείνει κατάπαυση πυρός, βάσει της οποίας η Ρωσία θα υποχωρούσε στις γραμμές του μετώπου πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με την Κριμαία να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Κίσινγκερ, φέρεται να είχε συναντήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τον Βλαντίμιρ Πούτιν από τότε που ο τελευταίος ανήλθε στο προεδρικό αξίωμα. Δεδομένης, άλλωστε, της προηγούμενης θέσης του, ο Κίσινγκερ, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές ενδεχομένως να συνιστούσε πρόσωπο «κλειδί» για μια πιθανή διαβούλευση.

«Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να εκχωρήσει εδάφη στην Ρωσία»

Ο κ. Κίσιντζερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει να καν να τεθεί στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι σαφής για το τι θα τεθεί σε συζήτηση και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης: Κίσινγκερ: Πώς δικαιολόγησε τις δηλώσεις του για την Ουκρανία στο Νταβός
Τα πάντα θα πρέπει να αποφασιστούν από κοινού με τον λαό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024