Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε Κίεβο και Μικολάιφ

Ουκρανία: Στολίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε Κίεβο και Μικολάιφ

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το φετινό δέντρο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι πιο μικρό και φωτίζεται με γεννήτρια

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τους Ουκρανούς, καθώς είναι τα πρώτα που θα γιορτάσουν στο ημίφως του πολέμου.

Αν και οι βόμβες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους οι κάτοικοι του Κιέβου βγήκαν από τα καταφύγια για να στολίσουν το δέντρο.

Αυτή τη φορά ήταν πιο μικρό, μόλις 12 μέτρα ύψος, ενώ φωτίστηκε με γεννήτρια και ενεργειακά φωτάκια εξαιτίας των συνεχιζόμενων διακοπών ρεύματος.

Τραγωδία στην Ουκρανία – Νήπιο ανασύρθηκε νεκρό μετά από ρωσικό χτύπημα

Tο «ανίκητο δέντρο»

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο το αποκάλεσε το «ανίκητο δέντρο» και ο κόσμος πήγε στο στολισμό παρά το αφόρητο κρύο.

«Αμφιβάλλω αν αυτές είναι αληθινές γιορτές αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί βοηθάμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε μία Ουκρανή στην κάμερα, η οποία πήγε με την κόρη της για να δει το δέντρο, λίγες ώρες αφότου είχαν ηχήσει η σειρήνες σε όλη τη χώρα.

Ο στολισμός του δέντρου στο Κιέβο είναι το μοναδικό εορταστικό γεγονός που θα γίνει στην πρωτεύουσα, με τους κατοίκους να πασχίζουν να μην χάσουν το σθένος τους.

Δέντρο από σχοινιά παραλλαγής

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε και στο Μικολάιφ από σχοινιά παραλλαγής. Αυτά δημιουργήθηκαν από εθελοντές και θα σταλούν στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα.

Η Ροξάνα πήγε με τις κόρες της για να το δουν από κοντά. «Μας αρέσει», είπαν χαμογελαστές.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για την Ουκρανία μετά από περίπου 10 μήνες πολέμου και χωρίς προς το παρόν να φαίνεται το φως της ειρήνης.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024