Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Η δραματική επιχείρηση μετά την πτώση

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Η δραματική επιχείρηση μετά την πτώση

Ένας από τους αστυνομικούς περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης

Σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο αστυνομικός Γιάννης Κουρούπης, ένας από τους τρεις που έπεσε στο νερό για να σώσει τον Ινδονήσιο και τον Νοτιοαφρικανό περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν.

Τρεις ημέρες μετά το περιστατικό με την τραγική κατάληξη για τον 68χρονο από την Ινδονησία ο Γιάννης Κουρούπης μιλά για ανάμεικτα συναισθήματα που τον διακατέχουν καθώς «δεν σώθηκαν και οι δύο (σ.σ. οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος)».

«Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την τραγωδία στην Κρήτη

«Βούτηξα στα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη»

Όπως είπε στην ΕΡΤ όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί όταν «ενώ ήμασταν σε υπηρεσία λάβαμε σήμα να πάμε στο Κακό Όρος όπου είχε πέσει ένα αεροπλάνο». Ο ίδιος εξομολογείται ότι βούτηξε στα νερά «χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί όταν φτάσαμε και ενώ το αεροπλάνο ήταν μισοβυθισμένο, αυτό βούλιαξε ολόκληρο».

Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν την πτώση του αεροσκάφους ο αστυνομικός είπε ότι «ακούγαμε τις φωνές από μακριά γιατί είχε ησυχία. Ούρλιαζαν γιατί το αεροπλάνο βυθιζόταν και έκανε δίνη και φοβόντουσαν ότι θα τους παρασύρει».

Όπως είπε, μάλιστα, «εμείς είδαμε τη δίνη και τον αφρό και τους πιλότους που φώναζαν βοηθεια για να απομακρυνθούν». «Έβαλα το κεφάλι να βρω τον συγκυβερνήτη και έβλεπα το αεροσκάφος να βυθίζεται κάτω από τα πόδια μου« συμπλήρωσε.

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

«Ξέραμε ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω λόγω του καιρού»

«Τους έβλεπα τους δύο ανθρώπους γιατί ήταν 400 μέτρα από την ακτή. Υπολόγιζα να δω τι θα κάνω, δεν είχα ούτε σωσβίιο ούτε βατραχοπέδιλα αλλά γνώριζα ότι έρχονταν δυνάμεις από θαλάσσης. Ξέραμε ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω λόγω του καιρού» πρόσθεσε.

«Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι θα βουτήξω και δεν θα είμαι μόνος» πρόσθεσε ο κ. Κουρούπης καθώς μαζί του και από απόσταση περίπου 100 μέτρα δεξιότερα βούτηξαν δύο πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ. Οι προσπάθειες του αστυνομικού έχουν αποτυπωθεί στο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε το πρωί της Παρασκευής

Τα δύο βασικά σενάρια

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι δυο. Το ένα έχει να κάνει με κάποια βλάβη στο αεροσκάφος. Το άλλο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δυο επιβατών, που ήταν στο πιλοτήριο του αεροπλάνου, να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας. Πληροφορίες του Cretalive ανέφεραν ότι ο 68χρονος στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και ίσως να είχε κάνει στο παρελθόν κάποια σοβαρή επέμβαση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αναφέρουν πως ενδέχεται ο 68χρονος να ένιωσε έντονη αδιαθεσία -πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως είχε κάποια κρίση- και ο 26χρονος προσπάθησε να τον βοηθήσει με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα, στον κόλπο του Κακού Όρους. Τα παραπάνω αναμένεται να διευκρινιστούν από τις έρευνες που θα διεξαχθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Οι δυο επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα μετά την πτώση του αεροσκάφους. Ο 68χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό και παρά την ΚΑΡΠΑ που του έγινε, δεν κατόρθωσε να επανέλθει. Ο άλλος επιβάτης, ο 26χρονος διασώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024