Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ για το επίδομα στους αστυνομικούς

Κουτσούμπας: Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ για το επίδομα στους αστυνομικούς

Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ είπε ο Δ. Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Σε αυτοκριτική για την ψήφιση του επιδόματος των 600 ευρώ για τους αστυνομικούς και λιμενικούς προχώρησε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποσύροντας σε πολιτικό επίπεδο το ναι του ΚΚΕ στην συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Και μάλιστα τη στιγμή που έγινε

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ ήταν αναντίστοιχη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ την οποία ανέφερα και σήμερα διατυπώθηκε και από τον βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της τροπολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του κ. Κουτσούμπα για την εκτέλεση του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από τον αστυνομικό λέγοντας ότι «το ίδιο κράτος σκοτώνει και ένα 16χρονο για 20 ευρώ βενζίνη. Καμιά ανοχή στη βία και καταστολή» σημείωσε επαναλαμβάνοντας την θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας και των αντιδραστικών νόμων.

Κρατηθείτε κύριοι της ΝΔ

Ξεκινώντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους βουλευτές και τους υπουργούς της ΝΔ «κρατηθείτε κύριοι της ΝΔ» σχολιάζοντας τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας.

Ο προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός τόνισε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι τέτοιοι ήταν και όλοι οι προηγούμενοι και σημείωσε ότι το τέλος των αντιλαϊκών προϋπολογισμών μπορεί να το επιβάλλει μόνο ο λαός.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών έκανε λόγο για «μπόλικη δυσωδία» και έστρεψε τα πυρά του κατά της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «δεν θέλετε να φωτιστούν όλες οι πλευρές των σκανδάλων γιατί όλοι σας έχετε λερωμένη τη φωλιά σας, νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες. Παριστάνετε τους ανήξερους».

Ψάχνετε σύννεφο για να πέσετε

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις υπουργών της ΝΔ από τον πρωθυπουργό που παριστάνει τον ανήξερο ενώ εγκάλεσε και τον κ. Τσίπρα ότι παριστάνει τον ανήξερο όταν άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αγορά λογισμικών επί ΣΥΡΙΖΑ από το Ισραήλ.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις συνακροάσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Περισσό από το 2017 και «εσείς οι δύο δεν ξέρετε τίποτα; Έτσι θα το πάτε. Θα βλέπετε ο ένας τα άπλυτα του άλλου αλλά θα αφήνετε στο απυρόβλητο τη μεγάλη εικόνα, του κράτους υποκλοπέα, αυτό το κράτος – μεγάλο αδελφό όλοι σας το ενισχύσατε και το ανεχτήκατε».

Με τη γίδα του Κατάρ στην πλάτη

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι η Εύα Καϊλή πιάστηκε με την γίδα του Κατάρ στην πλάτη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτής και ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα. Όλοι κάνετε τον ψόφιο κοριό. Και ψαχνετε ένα σύννεφο να πέσετε. Δεν ξέρετε τίποτα για τα περίπου 30 χιλιάδες λόμπι; Ότι τροπολογίες γράφονται καθ’ υπαγόρευση από αυτά τα λόμπι; Θεσμοθετημένα είναι. Αλήθεια δεν ξέρετε τίποτα;

Ψηφίσατε το κατάπτυστο ψήφισμα ότι ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας οι σχέσεις των ευρωβουλευτών με τα λόμπι. Αυτοί οι θεσμοί είναι που το Κατάρ αξιοποίησε. Η ΕΕ ανακάλυπτε «υποδειγματικές εργασιακές μεταρρυθμίσεςι» στο Κατάρ, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας συμπληρώνοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές των άλλων κομμάτων ότι «στηρίζετε τη σαπίλα του συστήματος πότε με τις διάφορες Καϊλή του ΠΑΣΟΚ πότε με κανάν Πάτση που βγάζει σπίτια στους πλειστηριασμούς. Έγκλημα είναι κύριοι της ΝΔ να μπουκάρεις στα σπίτια».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024