Λέσβος: Νεκρό βρέφος από πρόσκρουση βάρκας με μετανάστες σε βράχια
Η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική διεύθυνση βορείου αιγαίου ώστε να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή.
Νεκρό ανασύρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, το οποίο βρίσκοταν σε βάρκα με πρόσφυγες η οποία βρέθηκε διαλυμένη στα Φάρα της Γέρας Λέσβου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό το μεσημέρι της Παρασκευής, οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” ενημέρωσαν τη λιμενική αρχή για συντρίμμια ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες στα Φάρα.
Το Λιμενικό εντόπισε στο σημείο 34 πρόσφυγες και ένα βρέφος το οποίο ήταν χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο, σύμφωνα με το in μετέβη αγροτικός γιατρός ο οποίος βρήκε νεκρό το άτυχο βρέφος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως είπε ο πατέρας του βρέφους, η βάρκα έπεσε στα βράχια και στην προσπάθεια να βγει στη στεριά, τού έπεσε το μωρό στη θάλασσα.
Η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική διεύθυνση βορείου αιγαίου ώστε να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό για τα αίτια του συμβάντος.
Σημειώνεται ότι το Λιμενικό υπογραμμίζει πως δεν δόθηκε κάποιο σήμα για οποιοδήποτε ναυάγιο στην περιοχή ενώ η βάρκα βρέθηκε σε χερσαία περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους πρόσφυγες που διασώθηκαν φέρουν ελαφρά τραύματα στα πόδια.
- ΟΕΝΓΕ: Σε απεργία προχωρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία στις 18 Μαρτίου
- Κιούμπαν: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου…»
- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2026: «Κοιμηθείτε Καλά, Ζήστε Καλύτερα»
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης




