Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινφαντίνο: «Το φετινό Μουντιάλ ήταν το καλύτερο στην ιστορία»

Ινφαντίνο: «Το φετινό Μουντιάλ ήταν το καλύτερο στην ιστορία»

Την άποψή του πως το φετινό Μουντιάλ ήταν το καλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το Μουντιάλ του Κατάρ πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, μιας και βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή (18/12, 17:00).

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε δηλώσεις που παραχώρησε ενόψει της ολοκλήρωσης του τουρνουά, τόνισε πως το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το καλύτερο στην ιστορία του αθλήματος, ενώ μίλησε και για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης που θα ξεκινήσει να ισχύει από το Μουντιάλ του 2026.

Δεν έχει ξαναγίνει: Το «μυθικό» πάρτι που ετοιμάζουν οι 50.000 Αργεντινοί στον τελικό του Μουντιάλ

Αναλυτικά όσα είπε ο Ινφαντίνο:

Για το φετινό Μουντιάλ και το νέο φορμάτ της διοργάνωσης:

«Στη φετινή διοργάνωση, η φάση των ομίλων ήταν συναρπαστική. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα δεν γνωρίζαμε ποιος θα προκριθεί. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για το φορμάτ. Σίγουρα θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας.

Το φετινό ήταν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της διοργάνωσης, χάρη στο Κατάρ και όλους τους εθελοντές. Οι αγώνας έγιναν χωρίς παρατράγουδα και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, με μία αφρικανική ομάδα (σ.σ. Μαρόκο) να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά για πρώτη φορά. Επίσης, είχαμε γυναίκα διαιτητή (σ.σ. Στεφανί Φραπάρ) για πρώτη φορά. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια κόσμου να την παρακολουθεί. Το ότι φίλαθλοι από όλον τον κόσμο γνώρισαν την αραβική κουλτούρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον».

Για το ότι η FIFA δεν επέτρεψε σε ομάδες να εκφράσουν ανοιχτά τη συμπαράστασή τους σε ανθρώπους της LGBTQ+ κοινότητας:

«Δεν έχει να κάνει με την απαγόρευση, αλλά με τον σεβασμό των κανόνων. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, αρκεί να το κάνει με σεβασμό. Αλλά όταν αγωνίζεσαι, πρέπει να σέβεσαι και να προστατεύει το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως για αυτό είμαστε εδώ. Για να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν οπαδοί που έρχονται στο γήπεδο ή παρακολουθούν από την τηλεόραση, έχουν τα δικά τους προβλήματα και θέλουν απλώς να περάσουν 90 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα άλλο. Να απολαύσουν απλά μερικές στιγμές ευχαρίστησης, χαράς ή συγκίνησης».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024