Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Χάρβαρντ αποκτά για πρώτη φορά μαύρη πρόεδρο

Το Χάρβαρντ αποκτά για πρώτη φορά μαύρη πρόεδρο

Η κόρη μεταναστών από την Αϊτή εντάχθηκε το 2006 στο δυναμικό του Χάρβαρντ, ως καθηγήτρια.

Η Κλοντίν Γκέι θα γίνει η 30η πρόεδρος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, γράφοντας ιστορία: είναι ο πρώτος μαύρος άνθρωπος που θα βρεθεί στη θέση και μόλις η δεύτερη γυναίκα.

Η Γκέι, που είναι σήμερα κοσμήτορας, θα γίνει πρόεδρος την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον Λόρενς Μπεκάου, ο οποίος αποχωρεί προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Ντόροθι Πίτμαν Χιουζ: Ισχυρή αμερικανική φωνή όταν ο φεμινισμός θεωρούνταν λευκός

Η κόρη μεταναστών από την Αϊτή εντάχθηκε το 2006 στο δυναμικό του Χάρβαρντ, ως καθηγήτρια. Είναι πρόεδρος της πρωτοβουλίας του πανεπιστημίου για την ανισότητα στην Αμερική, που μελετά ζητήματα όπως οι επιπτώσεις της παιδικής φτώχειας και της στέρησης εκπαιδευτικών ευκαιριών.

«Είναι μία καταπληκτική ακαδημαϊκή ηγέτης με οξύ μυαλό, σπουδαίες ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, εξαιρετική κρίση και μια βασική ευπρέπεια και ευγένεια που θα υπηρετήσει καλά το Χάρβαντ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως χαίρει του σεβασμού όλων όσοι τη γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί της», συμπλήρωσε.

Στην πρώτη ομιλία της μετά την ανακοίνωση ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος, η Κλοντίν Γκέι ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των σχολών του Χάρβαρντ και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη το πανεπιστήμιο να ασχοληθεί περισσότερο με τον κόσμο.

«Δεν υπάρχουμε εκτός της κοινωνίας, αλλά ως κομμάτι της. Αυτό σημαίνει ότι το Χάρβαρντ έχει καθήκον να είναι στην υπηρεσία του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024