Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Τρεις χιμπατζήδες θανατώθηκαν αφού το έσκασαν από τον περίβολό τους στον ζωολογικό κήπο Φουρούβικ

Σουηδία: Τρεις χιμπατζήδες θανατώθηκαν αφού το έσκασαν από τον περίβολό τους στον ζωολογικό κήπο Φουρούβικ

Το θλιβερό περιστατικό έγινε στον ζωολογικό κήπο Φουρούβικ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως της Στοκχόλμης.

Ένας ζωολογικός κήπος αναγκάστηκε σήμερα να σκοτώσει τρεις χιμπατζήδες αφού δραπέτευσαν από τον περίβολό τους και ενώ η κατάσταση παραμένει ακόμη εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τη διεύθυνση του πάρκου.

Ένας τέταρτος χιμπατζής τραυματίστηκε από τα πυρά, ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο του Φουρούβικ, ο οποίος απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως της Στοκχόλμης.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου

«Ένας χιμπατζής θεωρείται ζώο που συνιστά αυξημένο κίνδυνο εφόσον βρεθεί έξω από το πάρκο, γίνεται επικίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ανίκα Τροσέλιους, η εκπρόσωπος του ομίλου Parks & Resorts που διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης οι πέντε από τους επτά χιμπατζήδες του κήπου βγήκαν, για άγνωστους ακόμη λόγους, από τον περίβολό τους και βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο πάρκο. Η διαχειρίστρια εταιρεία υποστήριξε ότι «δεν συνιστούσε εναλλακτική λύση» να ναρκωθούν τα ζώα. «Για να ρίξουμε ένα αναισθητικό βελάκι πρέπει να βρεθούμε πολύ κοντά στο ζώο. Επίσης, πρέπει να περιμένουμε έως και δέκα λεπτά μέχρι να δράσει το αναισθητικό», εξήγησε, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για τη θανάτωση των ζώων.

Αν και το πάρκο ήταν κλειστό για το κοινό, το προσωπικό του εργαζόταν κανονικά.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές «δραπετεύσεις» από ζωολογικούς κήπους της Σουηδίας: στα τέλη Οκτωβρίου, μια βασιλική κόμπρα διέφυγε από το περίφημο πάρκο ερπετών του Σκάνσεν, στη Στοκχόλμη και ξαναβρέθηκε έπειτα από μία εβδομάδα. Έναν μήνα αργότερα το έσκασαν και δύο κουκουβάγιες από το ίδιο πάρκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024