Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία: Ζωολογικός κήπος τάισε νεκρή καμηλοπάρδαλη σε λιοντάρια

Τσεχία: Ζωολογικός κήπος τάισε νεκρή καμηλοπάρδαλη σε λιοντάρια

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός ζωολογικού κήπου να ταΐσει μια νεκρή καμηλοπάρδαλη σε μια αγέλη λιονταριών.

Ο ζωολογικός κήπος της Οστράβα στην Τσεχία κατακλύστηκε από θύελλα αντιδράσεων μετά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της φωτογραφίας ενός λιονταριού που καταβρόχθιζε το πτώμα ενός ζώου, μαζί με την είδηση ότι η ηλικιωμένη, 19χρονη καμηλοπάρδαλη είχε θανατωθεί.

Η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου δήλωσε: «Η καμηλοπάρδαλη έπεσε πρώτα κάτω, ανέπνεε βαριά και δεν ξανασηκώθηκε. Όλα έδειχναν καρδιακή ανεπάρκεια. Λόγω της γενικής κατάστασης, της υποξίας, της ηλικίας και του στρες του ζώου, προχωρήσαμε στην ευθανασία του».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ζωολογικός κήπος πρόσθεσε: «Το κρέας από το ζώο βάρους άνω των 300 κιλών χρησιμοποιήθηκε ως τροφή για οικόσιτα ζώα και άλλα σαρκοφάγα, όπως θα συνέβαινε στη φύση».

Έντονες αντιδράσεις στα social media

Η ανάρτηση συγκέντρωσε γρήγορα επικρίσεις με κάποιον να σχολιάζει: «Πολύ λυπηρό… ακόμα κι αν είναι ο νόμος της φύσης, η φωτογραφία είναι εκτός τόπου και χρόνου…».

Ένας άλλος έγραψε: «Δεν θεωρώ την επιλογή της φωτογραφίας την πιο πετυχημένη. Μήπως κάποιο ωραίο στιγμιότυπο με την ίδια καμηλοπάρδαλη να περπατάει ευτυχισμένη στον ζωολογικό κήπο; ‘Όταν ενημερώνουμε για το θάνατο ενός ανθρώπου, θα δώσουμε μια ωραία φωτογραφία όσο είναι ζωντανός, όχι πώς βγαίνουν τα σκουλήκια από τα μάτια του… σωστά;».

Σε απάντηση ο ζωολογικός κήπος είπε: «Η καμηλοπάρδαλη ήταν ήδη μεγάλη, ήταν δεκαεννέα ετών. Στη φύση, η ηλικία τους φτάνει κοντά στα είκοσι χρόνια. Στην ανθρώπινη φροντίδα, η ηλικία ζωής είναι συνήθως υψηλότερη, τα ζώα συχνά ξεπερνούν τα είκοσι χρόνια. Η καμηλοπάρδαλη ήταν υγιής, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι είχε ανεπάρκεια».

Η άλλη άποψη

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που δεν είδαν κάτι μεμπτό στο θέμα σχολιάζοντας: «Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο νεαρές καμηλοπαρδάλεις – μία αρσενική και μία θηλυκή, η αναπαραγωγή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σίγουρα».

Ένας άλλος έγραψε: «Αυτή είναι η ζωή, τι νομίζετε ότι κάνει ένα λιοντάρι για να ζήσει;».

Ένας άλλος έγραψε: «Η καμηλοπάρδαλη έζησε μια καλή ζωή, ακόμη και σε αιχμαλωσία. Είναι καλό που το κρέας χρησιμοποιήθηκε».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024