Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινήσεις ΠΑΣΟΚ για έξοδο από τις σκιές της υπόθεσης Καϊλή

Κινήσεις ΠΑΣΟΚ για έξοδο από τις σκιές της υπόθεσης Καϊλή

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού δίνουν έμφαση στις αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά, επισημαίνοντας την εξέλιξη του πληθωρισμού

«Η ατομική ευθύνη ενός προσώπου δεν έχει σχέση με τη συλλογική ευθύνη ενός κόμματος»: με αυτό το μότο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να προτάσσουν απέναντι στις κατηγορίες από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το «θετικό αποτύπωμα» που έχει αφήσει το κόμμα – στο οποίο περιλαμβάνονται και μεγάλες μεταρρυθμίσεις υπέρ της διαφάνειας, όπως το ΑΣΕΠ, η Διαύγεια και η ενίσχυση των ανεξάρτητων Αρχών. Γνωρίζοντας ωστόσο πως η υπόθεση του Κατάρ και η ανάμειξη σ’ αυτό της Εύας Καϊλή δεν θα «κλείσει» γρήγορα, επιχειρούν να ρίξουν τα φώτα της προσοχής και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας – ζητήματα όπου το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, μπορεί να ασκήσει κριτική τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αναχώματα Ανδρουλάκη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά, επισημαίνοντας την εξέλιξη του πληθωρισμού. «Ενώ η συσσωρευμένη ακρίβεια δοκιμάζει και εξαντλεί τις δυνατότητες των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, η κυβέρνηση επιμένει να απορρίπτει τις προτάσεις μας για ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα, υποτιμώντας τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών», επισημαίνουν, γνωρίζοντας ότι παρά την πρόσφατη επικαιρότητα η ακρίβεια θα είναι ένα από τα ζητήματα της καθημερινότητας που θα «βαρύνουν» πιο πολύ στις επόμενες εκλογές, είτε αυτές έρθουν νωρίτερα είτε αργότερα μέσα στο 2023.

Η τουρκική προκλητικότητα

Πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να προετοιμάσει την παρέμβασή του την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Ανδρουλάκης ανέδειξε ένα ακόμα θέμα από το βήμα της Ολομέλειας του ΕΚ, στο Στρασβούργο: την τουρκική προκλητικότητα. «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα;», ανέφερε για τις τελευταίες απειλές από την πλευρά της Αγκυρας και επαναλαμβάνοντας τη θέση του για εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα. «Το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, είναι η επιβολή άμεσα εμπάργκο όπλων και κυρώσεων που θα πλήξουν το καθεστώς Ερντογάν». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του SPD σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Νιλς Σμιντ – ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Νίκος Ανδρουλάκης όσον αφορά την Τουρκία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αδιαφορία της Ευρώπης στον αναθεωρητισμό που επιδεικνύει ο Ερντογάν. Ανάμεσα στις συναντήσεις του Σπυρόπουλου υπήρξε και μία με τον αρμόδιο υφυπουργό για την κοινωνική κατοικία, ανταλλάσσοντας ιδέες πάνω στο θέμα – το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη.

Τι είπε για Καϊλή

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναπόφευκτα θα μιλήσει και για την υπόθεση Καϊλή – κυρίως, για την προσπάθεια της κυβέρνησης να «συσχετίσει» το σκάνδαλο του Κατάρ με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. «Στην περίπτωση Καϊλή μιλάμε για ποινική υπόθεση», σχολιάζουν χαρακτηριστικά. «Τι σχέση έχουν αυτά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και τώρα του Κωστή Χατζηδάκη;», αναρωτιούνται, θεωρώντας πως η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να στρέψει την προσοχή στην εμπλοκή Καϊλή για να περάσουν απαρατήρητες οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. «Το Μαξίμου υπονοώντας ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη συνδέεται με το σκάνδαλο Qatargate λέει κάτι πολύ αντιφατικό: μόνος του ο Πρωθυπουργός έδιωξε τους Κοντολέοντα και Δημητριάδη γιατί ευθύνονταν για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν λάθος και αν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε», ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (MEGA).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024