Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ριουίτσι Σακαμότο έδωσε την τελευταία συναυλία του μέσω της συνεχούς μάχης με τον καρκίνο

Ο Ριουίτσι Σακαμότο έδωσε την τελευταία συναυλία του μέσω της συνεχούς μάχης με τον καρκίνο

Το stream παρακολούθησαν θεατές σε περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες.

Ο Ιάπωνας συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο έδωσε τέσσερις συναυλίες που μεταδόθηκαν ζωντανά, οι οποίες, όπως παραδέχεται ο ίδιος, «θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες του» λόγω της συνεχιζόμενης μάχης του με τον καρκίνο.

Από το 2014 έχει διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού, ο οποίος μπήκε σε ύφεση μετά από έξι χρόνια. Αλλά πέρυσι ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής μοιράστηκε με το κοινό ότι η ασθένεια προχώρησε σε καρκίνου του εντέρου.

Ο 70χρονος φιλοξένησε τέσσερις σόλο παραστάσεις με τίτλο «Ryuichi Sakamoto: Playing the Piano 2022» αυτή την εβδομάδα.

Το stream παρακολούθησαν άνθρωποι από περίπου 30 διαφορετικές χώρες και περιοχές από την Ιαπωνία έως την Ευρώπη και περιελάμβανε 13 συνθέσεις, μεταξύ των οποίων τα Merry Christmas, Mr. Lawrence, Tong Poo και The Wuthering Heights.

Ακούστε το

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω της ιστοσελίδας του αναφέρει: «Οι δυνάμεις μου έχουν πέσει πραγματικά, οπότε μια κανονική συναυλία διάρκειας περίπου μιας ώρας έως ενενήντα λεπτών θα ήταν πολύ δύσκολη».

Ο ίδιος καταλήγει: «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό: «Ως αποτέλεσμα, το ηχογράφησα τραγούδι προς τραγούδι και το επεξεργάστηκα μαζί, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί ως κανονική συναυλία – η οποία πιστεύω ότι μπορεί να είναι απολαυστική με τον κανονικό τρόπο. Απολαύστε το».

Σύμφωνα με το Reuters, νωρίτερα φέτος ο Σακαμότο δημοσίευσε ένα δοκίμιο μιλώντας για τον καρκίνο του σταδίου 4.

Σε αυτό έγραφε: «Η ζωή μου είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, δύσκολο να βρω τον εαυτό μου: «Μόλις έκλεισα τα 70, πόσες άραγε φορές ακόμα θα μπορέσω να δω την πανσέληνο;» έγραψε. «Αλλά ακόμα και αν το σκεφτώ αυτό, αφού μου έχει χαριστεί η ζωή, προσεύχομαι να είμαι σε θέση να κάνω μουσική μέχρι τις τελευταίες μου στιγμές, όπως ακριβώς οι αγαπημένοι μου Μπαχ και Ντεμπισί».

Ο Σακαμότο είναι περισσότερο γνωστός για τη μουσική επένδυση και την ερμηνεία του στο έπος του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Ο τελευταίος αυτοκράτορας» (1987), καθώς και για την παραγωγή της μουσικής των ταινιών «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λόρενς» (1983), «The Sheltering Sky» (1990), «Βαβέλ» (2006) και «The Revenant» (2015).

Τον περασμένο μήνα, ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης ανακοίνωσε το νέο σόλο άλμπουμ «12».

Η επερχόμενη κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου – τα 71α γενέθλια του Sakamoto – και ηχογραφήθηκε στο Τόκιο μέσα στο 2021 και 2022.

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα teaser για το επερχόμενο άλμπουμ του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024