Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η παραγωγή του Grand Cherokee έως το 2026

Με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η παραγωγή του Grand Cherokee έως το 2026

To νέο Grand Cherokee έχει ήδη κάνει ένα βήμα προς μια πιο φιλική προς το περιβάλλον υπόσταση περιλαμβάνοντας στις επιλογές του plug-in υβριδική τεχνολογία και πλέον κάνει το επόμενο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία παραγωγής του

Παρά τις σαφώς αμερικανικές καταβολές της και τη διαφορετική νοοτροπία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η Jeep κινείται πλέον ταχύτατα σε ό,τι αφορά τον εξηλεκτρισμό των προϊόντων της, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Avenger και φυσικά την ένταξη plug-in υβριδικής τεχνολογίας στο άλλοτε, μάλλον αδιάφορο περί τα περιβαλλοντικά νέο Grand Cherokee.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το τελευταίο η νέα του, φιλική προς το περιβάλλον υπόσταση δεν θα περιοριστεί μόνο σε προϊοντικό επίπεδο.

Eιδικότερα, παράλληλα με τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, η Jeep στοχεύει να εξασφαλίζει ότι και η παραγωγή των οχημάτων θα ακολουθεί μια εξίσου βιώσιμη για τον πλανήτη προσέγγιση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Stellantis σε συνεργασία με την DTE Energy συμφώνησαν στην αύξηση κατά 400 MW της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Michigan μέσω του προγράμματος MIGreenPower.

Με περισσότερες από 70 εγκαταστάσεις στο Michigan η νέα επένδυση αναμένεται έως το 2026 να δίνει τη δυνατότητα κάθε όχημα της Stellantis που θα κατασκευάζεται στη συγκεκριμένη πολιτεία να έχει επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα ως προς την παραγωγή του. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν αναλάβει και την αποκλειστική παραγωγή του νέου Grand Cherokee, το οποίο διατίθεται τόσο στην αγορά των Η.Π.Α., όσο και στην Ευρώπη.

 Η σημαντική αυτή νέα πρωτοβουλία, θα συμβάλει σημαντικά ώστε η Stellantis να ακολουθήσει τους φιλόδοξους στόχους του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 που προβλέπουν μείωση κατά 50% των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2021 και επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα μέχρι το 2038.

Φυσικά, εκτός από την παραπάνω πολιτική, κλειδί για την στροφή της Jeep προς την ηλεκτροκίνηση, αποτελεί ο στόχος για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας στην Ευρώπη έως το 2030 και, έως κατά 50% στις ΗΠΑ με τον ίδιο οριζοντα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024