Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο συγγραφέας που υπερασπίζεται την εστία της Αργεντινής

Ο συγγραφέας που υπερασπίζεται την εστία της Αργεντινής

Είναι η στιγμή του «showtime» του αθυρόστομου Μαρτίνες αλλά και όλης της αργεντίνικης ομάδας...

Ενας πολεμιστής με καρδιά μικρού παιδιού. Ο εμψυχωτής, ο ατρόμητος, ο τερματοφύλακας που υψώνει τείχη απέναντι στους εχθρούς είναι ταυτόχρονα ένας ευαίσθητος άνθρωπος που λατρεύει το διάβασμα και την ψυχολογία.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Εμιλιάνο «Ντιμπού» Μαρτίνες, αυτό το θηρίο που τρόμαξε τους Ολλανδούς και τους έστειλε σπίτι τους συνοδεύοντας τους με κάθε βρώμικη λέξη που υπάρχει στο ισπανικό λεξιλόγιο, διαβάζει βιβλία. Τα παραδοσιακά, με το χαρτί να το μυρίζει και όχι σε ηλεκτρονικές ταμπλέτες. Είναι τόσο λάτρης της μελέτης που αποφάσισε να γίνει ο ίδιος συγγραφέας και να γράψει βιβλίο για παιδιά. Ο τίτλος του «Πάθος για το ποδόσφαιρο». Τοποθετήθηκε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων πριν από δύο μήνες  και έχει γίνει ανάρπαστο. Ο Μαρτίνες αφηγείται το έπος ενός τερματοφύλακα με εικονογραφήσεις και κείμενα που ενσταλάζουν τόσο τη μαγεία της ανάγνωσης όσο και του αθλητισμού. Είναι μια βιογραφία για παιδιά.

Αυτός ο θηριώδης άνδρας που όταν ανοίγει τα χέρια του τρομάζει κάθε αντίπαλο, δηλώνει συγκινημένος από το παιδικό κοινό γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να έχεις όνειρα στα πρώτα χρόνια της ζωής. Αυτά τα όνειρα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο είναι που τον έφεραν στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Μια άλλη άγνωστη πτυχή του αργεντινού τερματοφύλακα που σε λίγες ώρες θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Κροάτες στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η εμμονή του με την ψυχολογία.

Η ψυχική εξάσκηση είναι τόσο παρούσα στη ζωή του που ο Μαρτίνες έχει προσωπικό ψυχολόγο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τον Αγγλο Ντέιβιντ Πρέστλεϊ. Ο ψυχολόγος βρίσκεται στη ζωή του πολύ πριν αναδειχτεί στην εθνική ομάδα και πρωταγωνιστήσει με τη φανέλα της Αστον Βίλα. Σε κάθε ευκαιρία ο Μαρτίνες ενθαρρύνει τις συνεδρίες με ψυχολόγους και μιλά ανοιχτά για το πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία.

Μετά την ήττα στη πρεμιέρα, από τη Σαουδική Αραβία, ο αργεντινός τερματοφύλακας έμεινε ψύχραιμος. Μιλώντας στη «Λα Νασιόν» εξηγούσε πως ο ψυχολόγος τον έχει αλλάξει πολύ και τον κρατά σε εγρήγορση σε κάθε παιχνίδι. Μιλάει μαζί του δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και πάντα πριν από τα παιχνίδια. Νοιώθει περισσότερο προσηλωμένος είτε χάνει είτε νικά. Πιστεύει πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο και την ευκολία με την οποία κάποιος μπορεί να στείλει ένα μήνυμα μίσους, κάθε παίκτης χρειάζεται ψυχολόγο.

Βέβαια και ο ίδιος χρησιμοποιεί trash γλώσσα απέναντι στους αντιπάλους, μιμούμενος τα όσα συμβαίνουν στο NBA όπου ένας αθλητής προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τον αντίπαλό του και να τον κάνει νευρικό. Κατά τη «Λα Νασιόν» είναι η στιγμή του «showtime» του αθυρόστομου Μαρτίνες αλλά και όλης της αργεντίνικης ομάδας…

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024