Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο έμπορος όπλων που απελευθερώθηκε μόλις από τις ΗΠΑ εντάχθηκε στο υπερεθνικιστικό κόμμα

Ρωσία: Ο έμπορος όπλων που απελευθερώθηκε μόλις από τις ΗΠΑ εντάχθηκε στο υπερεθνικιστικό κόμμα

Ο Βίκτορ Μπουτ απελευθερώθηκε από τις ΗΠΑ σε ανταλλαγή με τη σταρ του αμερικανικού μπάσκετ που κρατούνταν στη Ρωσία

Ο Βίκτορ Μπουτ, ο Ρώσος έμπορος όπλων ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος την Πέμπτη έπειτα από 14 χρόνια κράτησης στις ΗΠΑ σε ανταλλαγή με την σταρ του αμερικανικού μπάσκετ Μπρίτνει Γκράινερ, εντάχθηκε στο πιστό στο Κρεμλίνο υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ), δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του τελευταίου.

Σε βίντεο που ανήρτησε στην εφαρμογή Telegram, ο Λεονίντ Σλούτσκι, όρθιος πάνω σε μια σκηνή πίσω από τον Μπουτ, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Βίκτορ Ανατόλιεβιτς (Μπουτ) για την απόφαση που έλαβε και τον καλωσορίζω στις γραμμές του καλύτερου πολιτικού κόμματος στη σημερινή Ρωσία«.

Το υπερεθνικιστικό κόμμα

Παρά την επωνυμία του, το ΦΔΚ ενστερνίστηκε από την ίδρυσή του το 1991 μια σκληροπυρηνική, υπερεθνικιστική ιδεολογία απαιτώντας την επανακατάκτηση από τη Ρωσία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο ιδρυτής και επί μακρόν ηγέτης του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι απέκτησε φήμη ως πολιτικός σόουμαν για τα επιθετικά ξεσπάσματά του και την εκκεντρική συμπεριφορά του έως τον θάνατό του τον Απρίλιο.

Οι αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που το αποτελούν

Αν και εθεωρείτο σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας στα χρόνια του 1990, το ΦΔΚ διαδραματίζει από τότε έναν δευτερεύουσας σημασίας ρόλο στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας, ασκώντας κατ’ επίφαση αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα Ενιαία Ρωσία ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζει το Κρεμλίνο στα περισσότερα θέματα.

Έχει ένα ιστορικό στρατολόγησης αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων στη ρωσική πολιτική. Το 2007, ο Αντρέι Λουγκοβόι, πρώην πράκτορας της KGB που καταζητείτο στη Βρετανία για τη δολοφονία το προηγούμενο έτος του Ρώσου πρώην κατασκόπου Αλεξάντερ Λιτβινένκο, εξελέγη βουλευτής για το ΦΔΚ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024