Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι έλεγχοι παραστατικών για σκληρό σιτάρι και βαμβάκι

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι έλεγχοι παραστατικών για σκληρό σιτάρι και βαμβάκι

Πώς θα γίνει η επαλήθευση των όρων επιλεξιμότητας

Τους διοικητικούς έλεγχους για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το σκληρό σιτάρι και την ειδική καλλιεργητική για το βαμβάκι ξεκίνησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ελέγξει την ορθότητα των δηλωθέντων στοιχείων προβαίνει επιπλέον σε δειγματοληπτικό διοικητικό έλεγχο επαλήθευσης στα υποβληθέντα παραστατικά για την καλλιέργεια βαμβακιού και σκληρού σίτου.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στις αιτήσεις για τις δασώσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, διενεργεί τους προβλεπόμενους ελέγχους επαλήθευσης των όρων επιλεξιμότητας πριν την πληρωμή του καθεστώτος, τόσο όσον αφορά σε μηχανογραφικούς διασταυρωτικούς ελέγχους σε ποσοστό 100% όσο και σε επιτόπιους, προκειμένου:

  • Να καθοριστούν οι δικαιούχοι γεωργοί που τηρούν τους όρους επιλεξιμότητας,
  • Να υπολογιστούν οι προσδιορισθείσες επιλέξιμες εκτάσεις
  • Να πραγματοποιηθεί η χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
  • Να κοινοποιηθούν τα προκύπτοντα στατιστικά στοιχεία όπως απαιτείται

Στην περίπτωση που παραγωγός δεν έσπειρε καθόλου την καλλιεργητική περίοδο 2020/2021 και δεν αιτήθηκε την πρόσθετη συνδεδεμένη ενίσχυση σκληρού σίτου ή την ειδική ενίσχυση βάμβακος στην ΕΑΕ2021, μπορεί να χρησιμοποιήσει το σπόρο που αγοράστηκε για την εν λόγω καλλιεργητική περίοδο στην καλλιεργητική περίοδο 2021/2022, εφόσον προσκομίσει πρωτότυπο τιμολόγιο και καρτέλες που αφορούν στην αγορά της συγκεκριμένης ποσότητας σπόρου. Εάν δεν προσκομίσει τα εν λόγω αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου μηδενίζεται η εγκριθείσα ποσότητα και καταχωρείται ο σχετικός κωδικός λάθους (10023 ή/και 10025).

Στην περίπτωση που παραγωγός έσπειρε μερικώς στην καλλιεργητική περίοδο 2020/2021 και κατέχει αχρησιμοποίητη ποσότητα σπόρου που θα χρησιμοποιηθεί στην καλλιεργητική περίοδο 2021/2022, πρέπει να προσκομίσει γνήσιο αντίγραφο του τιμολογίου από το στέλεχος, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον εκδότη, τις καρτέλες για την αντίστοιχη ποσότητα σπόρου και Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναγράφεται η ποσότητα σπόρου που χρησιμοποιήθηκε για την περίοδο 2020/2021 και αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την περίοδο 2021/2022. Εάν δεν προσκομίσει τα εν λόγω αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου δε λαμβάνεται υπόψη η εν λόγω ποσότητα σπόρου στο πεδίο «Έγκριση». Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται εάν η  ποσότητα του σπόρου, που αναγράφεται στο εν λόγω τιμολόγιο, επαρκεί και για τις δύο καλλιεργητικές περιόδους.

Στην περίπτωση μεταβίβασης ΔΒΕ 2022, όπου έχει εκδοθεί το τιμολόγιο αγοράς σπόρου στον μεταβιβαστή, πρέπει να προσκομιστεί Υπεύθυνη Δήλωση του μεταβιβαστή, όπου θα αναγράφεται ότι παραχωρεί το τιμολόγιο για το σύνολο ή μέρος της ποσότητας του σπόρου (ανάλογα εάν η μεταβίβαση είναι ολική ή μερική) στον αποδέκτη ΔΒΕ. Εάν δεν προσκομίσει τα εν λόγω αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου δε λαμβάνεται υπόψη η εν λόγω ποσότητα σπόρου στο πεδίο «Έγκριση».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024