Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματισμός από το Κατάρ: Η ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές

Χρηματισμός από το Κατάρ: Η ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές

Στην δημοσιότητα βρίσκεται η ανακοίνωση των βελγικών αρχών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα εκδόθηκε η ανακοίνωση των βελγικών αρχών, η οποία κάνει λόγο για τέσσερις συλλήψεις, στο πλαίσιο των ερευνών για τον χρηματισμό από το Κατάρ.  Οι συλλήψεις έγιναν για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται ποια. Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμη, ότι την Παρασκευή βρέθηκαν υπό κράτηση έξι άτομα, καθώς και ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε έφοδος στο σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή.

Διαβάστε επίσης: Qatar Gate: Γιατί είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της δεκαετίας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου,  στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024