Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρίζει» η καρέκλα του Σάουθγκεϊτ – Οι τρεις πιθανοί αντικαταστάτες του

«Τρίζει» η καρέκλα του Σάουθγκεϊτ – Οι τρεις πιθανοί αντικαταστάτες του

Η αποτυχία της Αγγλίας στο Μουντιάλ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και στο Νησί έχουν ήδη αρχίσει τα σενάρια για τον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Για ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση η Αγγλία πήγε με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά απέτυχε. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα φαβορί του Μουντιάλ, χωρίς να μπορέσει να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό που της αποδόθηκε.

Ο τίτλος του 1966 έχει καταντήσει πια στοιχειωμένος, με τη μία αποτυχία να διαδέχεται την άλλη, παρά το γεγονός πως ειδικά τα τελευταία χρόνια, το ρόστερ των «τριών λιονταριών» δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από καμία άλλη ομάδα.

Ούτε σε ποιότητα, ούτε σε παραστάσεις, ούτε σε νεανικότητα, με τους Άγγλους να έχουν στις τάξεις τους κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο Μπέλινγκχαμ, ο Σακά, ο Φόντεν, ο Τζέιμς.

Διαβάστε επίσης: Ο μεγάλος… ανήφορος Γαλλίας και Αργεντινής

Ο αποκλεισμός από τη Γαλλία έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Βρετανών και στο Νησί ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια γύρω από το μέλλον του στον πάγκο.

Οι στοιχηματικές δεν βλέπουν πιθανότερο το σενάριο παραμονής του Σάουθγκεϊτ και στη λίστα με τους υποψήφιους διαδόχους του, τρία είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν αποκλείεται και κάποια έκπληξη, σε περίπτωση πάντα που υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Μία λύση είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που έχει κερδίσει το αγγλικό κοινό με την παρουσία του στην Τότεναμ όπου έδειξε πως μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να εξελίξει ένα πρότζεκτ.

Ο Αργεντινός τεχνικός είναι ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν και παρ’ ότι το όνομά του έχει «παίξει» και πολλούς πάγκους ομάδων, ακόμη δεν έχει βρει την επόμενη δουλειά του.

Ο Τόμας Τούχελ είναι επίσης μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά για ένα τελείως διαφορετικό στυλ. Πιο σφιχτό, με στόχο το αποτέλεσμα και όχι κατ’ ανάγκην το καλό ποδόσφαιρο.

Γνώστης της αγγλικής πραγματικότητας από το πέρασμά του από την Τσέλσι, ο Γερμανός φαντάζει μία καλή λύση μεν, αλλά όχι κοντά σε αυτό που αντιπροσώπευε αγωνιστικά η Αγγλία τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον.

Τέλος, υπάρχει και ο Μπρένταν Ρότζερς, που γνωρίζει καλύτερα και από τους δύο προαναφερθέντες τη νοοτροπία και τις ανάγκες της ομάδας. Ο πρώην προπονητής των Λίβερπουλ και Λέστερ είναι ίσως η πιο εφικτή από τις τρεις περιπτώσεις και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το αγγλικό κοινό για τη δουλειά του.

Οι τρεις τους δεν είναι βέβαια οι μόνοι που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες. Σενάρια υπάρχουν και για τον Στίβεν Τζέραρντ που πρόσφατα απολύθηκε από τον πάγκο της Άστον Βίλα και είναι ελεύθερος.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ιστορία δεν θα τραβήξει για πολύ. Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Σάουθγκεϊτ και εφόσον η ομοσπονδία πάρει την απόφαση να τον αλλάξει, οι εξελίξεις για την αντικατάστασή του θα «τρέξουν».

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024