Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ξεμένουν από αντιπυρετικά φαρμακεία και νοσοκομεία

Κίνα: Ξεμένουν από αντιπυρετικά φαρμακεία και νοσοκομεία

Οι κλινικές που προορίζονται για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό γεμίζουν γρήγορα και ορισμένα νοσοκομεία στην πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισαν να περιορίζουν τη διάθεση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης.

Μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να άρει σταδιακά τους περιορισμούς για τον κοροναϊό, υπό το βάρος των μαζικών εξεγέρσεων ενάντια στην πολιτική μηδενικής Covid, αλλά και των ανησυχητικών στοιχείων για την οικονομία, η πρωτεύουσα της χώρας φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας φαρμάκων, προειδοποιούν οι υγειονομικοί.

Οι κλινικές που προορίζονται για νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό γεμίζουν γρήγορα και ορισμένα νοσοκομεία στην πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων άρχισαν να περιορίζουν τη διάθεση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης.

Αδειάζουν τα φαρμακεία

Οι κάτοικοι του Chaoyang, της συνοικίας που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της επιδημίας στο Πεκίνο, έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων από αντιπυρετικά και rapid tests, σήμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων που επικαλούνται οι FT.

Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας Κίνας επέτρεψε από την Τετάρτη την κατ’ οίκον καραντίνα για ασυμπτωματικούς και ασθενείς με ήπια συμπτώματα, γεγονός ενδεικτικό του ότι η επιβολή καραντίνας σε κρατικές εγκαταστάσεις, τα μαζικά τεστ και η ανίχνευση επαφών δεν κατάφεραν να περιορίσουν πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα.

Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στο Πεκίνο αναφέρουν ήδη εισαγωγές ασθενών με Covid, τους οποίους η πόλη προσπαθεί να διανείμει σε 94 κλινικές.

Οι κλίνες είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν επαρκούν. Το Peking Union Medical College Hospital, μια από τις κορυφαίες ιατρικές εγκαταστάσεις της χώρας, έχει μετατρέψει το γυμναστήριο των εργαζομένων του σε κέντρο αιμοκάθαρσης για ασθενείς τελικού σταδίου νεφρικής νόσου που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

«Καλύτερα να μείνετε στο σπίτι»

Γιατροί, αλλά και τοπικά μέσα ενημέρωσης προτρέπουν τους ασθενείς να μείνουν στο σπίτι αντί να πάνε για νοσηλεία, να αναζητήσουν ιατρική θεραπεία, προκειμένου να μείνουν οι περιορισμένες νοσοκομειακές κλίνες της πόλης για ασθενείς με σοβαρά κρούσματα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται με 24ωρες βάρδιες.

Ο Ma Han, 28 ετών, είπε ότι αναζήτησε μέσω φίλων φάρμακα και τεστ για τη γυναίκα του, καθώς οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες Meituan, Ele.me, JD είτε δεν είχαν, είτε δεν μπορούσαν να παραδώσουν αυθημερόν.

Οι νέοι υπολογισμοί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δείχνουν ότι έως και 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν στη χώρα από ένα «χειμερινό κύμα» τους επόμενους μήνες.

Δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν στα σπίτια τους κατά τις διακοπές του νέου έτους τον επόμενο μήνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από μεγάλα αστικά κέντρα σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρους του 1,4 δισ. πληθυσμού δεν έχει νοσήσει και είναι εμβολιασμένο με τα εγχώρια εμβόλια που παρέχουν κατώτερη προστασία από εκείνα με την τεχνολογία RNA.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024