Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία – Αργεντινή 2-2, 3-4 πεν.: Και ο… Θεός είπε Μέσι

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2, 3-4 πεν.: Και ο… Θεός είπε Μέσι

Σε ένα ΜΥΘΙΚΟ ματς που είχε απίστευτες συγκινήσεις, ο… Θεός αποφάσισε νικήτρια την Αργεντινή του τεράστιου Μέσι με 4-3 στα πέναλτι επί της Ολλανδίας (2-2 κ.δ. και παρ.). Με Κροατία στα ημιτελικά η «αλμπισελέστε».

Τι ματς! Τι συναισθήματα! Τι ΈΠΟΣ! Ολλανδία και Αργεντινή έδωσαν μία απίστευτη παράσταση στο «Lusail Iconic Stadium», που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει, με τον… Θεό να αποφασίζει Μέσι! Η «αλμπισελέστε» ήταν κυρίαρχη για τουλάχιστον 80 λεπτά στο ματς, προηγήθηκε με 2-0 έχοντας τον αρχηγό της σε εκπληκτική βραδιά με απίθανη ασίστ και γκολ, αλλά στα τελευταία λεπτά οι «οράνιε» χτύπησαν δύο φορές με τον Βέγκχορστ και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Με την κομπίνα του αιώνα ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Φαν Χάαλ που ήταν κατώτερη και στην παράταση και τελικά η «λύτρωση» για την Αργεντινή ήρθε στα πέναλτι, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να πιάνει δύο εκτελέσεις και να στέλνει την ομάδα του στα ουράνια. Και τώρα Κροατία για το σύνολο του Λιονέλ Σκαλόνι που απέχει δύο ματς από το όνειρο.

Η Αργεντινή ήταν το αφεντικό του ματς από το ξεκίνημα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Πρώτη φορά το έκανε στο 33′ με τον Ντε Πολ να πλασάρει πάνω στον Νόπερτ και δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Ο Μέσι έβγαλε φοβερή ασίστ στον Μολίνα μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0.

Η Ολλανδία ήταν ακίνδυνη και στο 63′ ο Μέσι «άγγιξε» το 2-0 με εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Τελικά το 2-0 έγινε στο 73′ με πέναλτι που κέρδισε ο Ακούνια από τον Ντάμφρις και το έκανε γκολ ο σούπερ σταρ της Παρί για να φτάσει στα δέκα γκολ σε Μουντιάλ τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα

Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, η Ολλανδία επέστρεψε από την κόλαση. Στο 83′ ο Βέγκχορστ από σέντρα του Μπερχάους έκανε το 1-2 με κεφαλιά και στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-2 σε φάση με ονειρική κομπίνα του Κουπμάινερς ο οποίος αντί να εκτελέσει απ’ ευθείας το φάουλ, έβγαλε κάθετη πάσα για τον υψηλόσωμο φορ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου αν και η Ολλανδία είχε την ψυχολογία, η Αργεντινή ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Φερνάντες στο 120′. Δέκα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει αλλαγή ο Ντι Μαρία για την Αργεντινή, με τον άσο της Γιουβέντους να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα.

Το ματς οδηγήθηκε, έτσι, στα πέναλτι και εκεί μίλησε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες που έπιασε τις εκτελέσεις των Φαν Ντάικ και Μπερχάους, με τον Λαουτάρο να ευστοχεί στο τελευταίο και να στέλνει την ομάδα του στα ημιτελικά.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Μπλιντ (65’ Λ.Ντε Γιονγκ), Ακέ, Φαν Ντάικ, Τίμπερ, Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόουν (46’ Κουπμάινερς), Χάκπο (113’ Λανγκ), Μπερχβάιν (46’ Μπερχάους), Ντεπάι (78’ Βέγκχορστ)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (106’ Μοντιέλ), Ακούνια (78’ Ταλιάφικο), Οταμέντι, Ρομέρο (78’ Πετσέγια), Λισάντρο Μαρτίνες (112’ Ντι Μαρία), Έντσο Φερνάντες, Ντε Πολ (66’ Παρέδες), Μακ Άλιστερ, Άλβαρες (82’ Λαουτάρο Μαρτίνες), Μέσι







Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024