Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αγοράσει κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης το 2019

Αποκάλυψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να αγοράσει κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης το 2019

Η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού το 2019, με στελέχη της ΕΥΠ να ταξιδεύουν στο Ισραήλ, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Μία ακόμα αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλάζοντας και τα δεδομένα της αντιπαλότητας μεταξύ των κομμάτων.

Ειδικότερα, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει ψηλά το γάντι της «κόντρας» με την κυβέρνηση γύρω από τις νόμιμες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων και το λογισμικό Predator, έρχεται στη δημοσιότητα μια πληροφορία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ έξι μήνες πριν τις εκλογές του 2019, ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» αναφέρει ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016 – 2019 τέτοιου είδους λογισμικό.

Η «παρακολούθηση» Χατζηδάκη

Την ίδια ώρα το Documento αναφέρει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με κωδικό «5046c» για ένα χρόνο, από το Νοέμβριο του 2020 έως το Νοέμβριο του 2021.

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η εφημερίδα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στη Βουλή και ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι δεν πιστεύει όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα

«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο πρωθυπουργός ενέχεται σε αυτή την υπόθεση. Ιδιαιτέρως δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός έκανε όσα τον κατηγορούν τα δημοσιεύματα. Διότι έχω μια μακρά διαδρομή μαζί με τον πρωθυπουργό στην πολιτική. Δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε ο υπουργός.

Μητσοτάκης: Δεν γνώριζα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή σε γερμανική εφημερίδα επαναλαμβάνει πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις επισυνδέσεις και πως από τεχνικής απόψεως ήταν νόμιμη η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον ένα χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπτωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη στιγμή, πάντως, που ο πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024