Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κ. Μπακογιάννης και τα παιδιά της «Φλόγας» φώτισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο Κ. Μπακογιάννης και τα παιδιά της «Φλόγας» φώτισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το δέντρο στήθηκε στον νέο πεζόδρομο που δημιουργήθηκε μπροστά στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, για την ασφαλή τους μετακίνηση

Στον νέο πεζόδρομο της οδού Αιγίου στο Γουδή, του οποίου η κατασκευή ήταν για πολλά χρόνια αίτημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα ίδια τα παιδιά της Φλόγας και οι οικογένειές τους.

Το έργο αποτελούσε δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να λυθεί το χρόνιο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών και των γονιών τους που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Συλλόγου επί της οδού Αιγίου.

Διαβάστε επίσης: Νέα εποχή για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του πεζοδρόμου, ο Κώστας Μπακογιάννης φωταγώγησε μαζί με τα παιδιά το ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπλήρωσε η μουσική, τα μπαλόνια και τα παιχνίδια τα οποία προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και την αντιδήμαρχο Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Απόψε, είναι μία πολύ όμορφη στιγμή για όλους εμάς στον δήμο Αθηναίων, αλλά κυρίως για τα παιδιά της Φλόγας και τις οικογένειές τους που φιλοξενούνται στους ξενώνες. Οι χριστουγεννιάτικες ευχές μας, φέτος, δεν περιορίζονται σε λίγες γραμμές μέσα σε κάρτα, αλλά γίνονται μία αληθινή πράξη αγάπης και υποστήριξης» δήλωσε ο δήμαρχος.

«Αυτός ο πεζόδρομος υπήρξε μία ηθική δέσμευση την οποία αναλάβαμε να υλοποιήσουμε ως ελάχιστη συνεισφορά στο δύσκολο έργο των ανθρώπων του Συλλόγου που αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες στα φιλοξενούμενα παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους. Η ανεμπόδιστη και κυρίως ασφαλής πρόσβαση των παιδιών της Φλόγας στους ξενώνες, είναι πλέον γεγονός και χαιρόμαστε που, απόψε, βλέπουμε πολλά πρόσωπα να λάμπουν από χαρά. Μοναδική μας ευχή τώρα, είναι υγεία για όλους» πρόσθεσε.

Τι περιλαμβάνει το έργο της πεζοδρόμησης

Μετά τις παρεμβάσεις που υλοποίησε η τεχνική διεύθυνση του δήμου Αθηναίων, η επιφάνεια της οδού Αιγίου πεζοδρομήθηκε με νέα, φιλικά προς το περιβάλλον, υλικά, ενώ πάνω στον πεζόδρομο τοποθετήθηκαν χτιστά παγκάκια με παρτέρια από ανθοφόρα φυτά. Επιπλέον, αυξήθηκε η χαμηλή φύτευση και φυτεύτηκαν νέα, ανθοφόρα δέντρα.

Με το νέο έργο, ο κοινόχρηστος χώρος -πλην της λωρίδας έκτακτης ανάγκης- μπορεί πλέον να φιλοξενήσει υπαίθρια παιχνίδια όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, λαβύρινθο κ.ά. Τέλος, στο σημείο, ενισχύθηκε και ο υφιστάμενος φωτισμός με την τοποθέτηση έξι φωτιστικών τύπου LED.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024