Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς»: Δείτε live την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού

Ίδρυμα «Αντώνης Σαμαράς»: Δείτε live την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού

Σε εξέλιξη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων του ιδρύματος του πρώην πρωθυπουργού. Παρόντες στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

«Το “Ιδρυμα Αντώνης Σαμαράς” πραγματοποιεί, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παραβρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς και πλειάδα υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Βασ. Κικίλιας, ο Κ. Αχ. Καραμανλής, ο Νίκος Δένδιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Θάνος Πλεύρης, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρόντες είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην αντιπρόεδροι της ΝΔ και πρώην Ευρωπαίοι Επίτροποι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το παρών δίνουν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Το βλέμμα της ΝΔ στο θέατρο Παλλάς

Το «όλον» της ΝΔ (και όχι μόνο) στρέφει απόψε το βλέμμα στο θέατρο Παλλάς όπου αναμένεται λίγο μετά τις 19.00 η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Κυβέρνηση, κόμμα αλλά και «πράσινα» στελέχη έχουν λάβει πρόσκληση και μένει να φανεί ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην αίθουσα και ποιες θα είναι οι απουσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο έτεροι γαλάζιοι πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, προτίθενται να παραστούν, όπως βεβαίως και υπουργοί και βουλευτές.

Πρόσκληση έλαβαν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία ο Σαμαράς έχει σχέσεις από την περίοδο συγκυβέρνησης της ΝΔ με τη Χαριλάου Τρικούπη. Ανάμεσά τους φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφορές εφ’ όλης της ύλης;

Οι εκτιμήσεις για τους τόνους που θα επιλέξει να υιοθετήσει ο πρώην πρωθυπουργός καθώς και για το… εύρος των μηνυμάτων που θα εκπέμψει ποικίλουν. Άλλοι στοιχηματίζουν ότι θα επιχειρήσει σινιάλα ενότητας της ΝΔ, χωρίς να κρύβει τις πάγιες θέσεις του για σημαντικά θέματα – όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής. Άλλοι θεωρούν ότι η εκδήλωση θα λειτουργήσει ως βήμα για τις πρώτες δημόσιες αναφορές του στην υπόθεση των υποκλοπών που στριμώχνει τη ΝΔ.

Το όνομά του άλλωστε έχει περιληφθεί στη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento» με τους φερόμενους στόχους παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα τη σιωπή του. Μάλιστα αύριο αναμένεται η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή κατά τη ψήφιση στην Ολομέλεια της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ΕΥΠ, τα λογισμικά παρακολούθησης και την κυβερνοασφάλεια.

Εσωκομματικές ισορροπίες

Στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν σαφή σήματα ενότητας της ΝΔ και τήρησης εσωκομματικής ισορροπίας και… νηνεμίας. Ιδίως σε μια περίοδο που ανοίγουν συνεχώς μέτωπα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Εξού και όλοι καταγράφουν προσεκτικά την κινητικότητα όλων, επιχειρώντας να διαβάσουν τι κρύβεται από πίσω.

Από το στενό περιβάλλον του μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού τηρείται πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή σιγήν ιχθύος για όσα θα περιλαμβάνονται στην κεντρική ομιλία. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον τρόπο σκέψης του σχολιάζουν όμως με νόημα ότι ουδέποτε ο Σαμαράς έχει κρύψει τις απόψεις του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024