Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EUMED-9: Διέκοψαν τη Σύνοδο για να δουν την πρόκριση της Κροατίας - Τα συγχαρητήρια στον Πλένκοβιτς

EUMED-9: Διέκοψαν τη Σύνοδο για να δουν την πρόκριση της Κροατίας – Τα συγχαρητήρια στον Πλένκοβιτς

«Ήταν η πιο συγκλονιστική συνάντηση της EUMED-9 γιατί το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά ευτυχές. Και αυτά που συνέβησαν εντός και αυτά που συνέβησαν εκτός... Θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου το Αλικάντε»

Στη σκιά του ποδοσφαιρικού αγώνα της Κροατίας – Βραζιλίας έγινε η Σύνοδος Κορυφής των εννέα κρατών μελών του ευρωμεσογειακού νότου της ΕΕ (EUMED-9) με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς να κλέβει την παράσταση στις δηλώσεις των ηγετών που έγιναν αμέσως μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ της εθνικής ομάδας της Κροατίας που νίκησε τη εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

«Διάλειμμα για να υποστηρίξουμε την Κροατία»

Μάλιστα οι εννέα ηγέτες έκαναν διάλειμμα για να παρακολουθήσουν την παράταση και τα πέναλντι, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε και σχετικό στόρι στο Instagram γράφοντας: «Ένα μικρό διάλειμμα από την EU Med για να υποστηρίξουμε την Κροατία στο Μουντιάλ 2022».

Όπως φαίνεται από το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν οι εννέα ηγέτες ήταν αρκετά εκδηλωτικοί και φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργός της Κροατίας.

Χαρές και πανηγύρια κατά τη διάρκεια των δηλώσεων

Οι χαρές και τα πανηγύρια πάντως συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των εννέα ηγετών στο Αλικάντε της Ισπανίας που φιλοξένησε τη Σύνοδο της EUMED-9. Την αρχή έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας: «Θέλω να συγχαρώ τον Αντρέι τον πρωθυπουργό της Κροατίας για τις επιδόσεις της ομάδας του. Πολύ θετικό στο τέλος της συνεδρίασής μας. Όλα γίνονται σε φιλικό κλίμα».

Αμέσως πήρε το λόγο ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς ο οποίος πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας στις δηλώσεις του ήταν λακωνικός και …φυσικά δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα της Συνόδου, παρά μόνο με την πρόκριση της εθνικής του ομάδας στα ημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

«Το Αλικάντε θα έχει μια θέση στην καρδιά μου»

«Ήταν η πιο συγκλονιστική συνάντηση της EUMED-9 γιατί το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά ευτυχές. Και αυτά που συνέβησαν εντός και αυτά που συνέβησαν εκτός… Είναι μεγάλη χαρά να συγκαταλέγομαι ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας της EUMED-9. Συμφωνώ και προσυπογράφω αυτά που είπε ο Πέδρο» είπε ξεσπώντας σε γέλια ο κ. Πλένκοβιτς και καταλήγοντας πρόσθεσε: «Θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μου το Αλικάντε. Αυτά ήθελα να σας πω. Ευχαριστώ».

Μέσα σε γέλια χαράς του Κροάτη πρωθυπουργού οι άλλοι οχτώ ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου άρχισαν τα χειροκροτήματα.

Ωραίες στιγμές

Στη συνέχεια ο Ρόμπερτ Γκολόμπ πρωθυπουργός της Σλοβενίας, συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του τον Κροάτη ομόλογό του. «Συγχαρητήρια αγαπητέ Αντρέι για όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε σήμερα» είπε ο κ. Γκολόμπ.

«Συγχαρητήρια Αντρέι για την επιτυχία της Κροατίας. Η ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία στο ποδόσφαιρο φαίνεται να επιβεβαιώνεται» είπε με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δικές του δηλώσεις.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα συνεχάρη και αυτός τον πρωθυπουργό της Κροατίας. «Θα ήθελα να συγχαρώ και το φίλο μας τον κ. Πλένκοβιτς. Κάθε φορά που χάνει η Πορτογαλία λέμε «τι να κάνουμε; Χάσαμε». Συγχαρητήρια Αντρέι γιατί νικήσατε».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024