Αυτή δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που βγάζει αφρούς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παρελθόν όταν άγνωστοι είχαν ρίξει μέσα υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
Το 2014, μάλιστα, οι αφροί που έβγαιναν από το συντριβάνι είχαν γεμίσει την πλατεία Συντάγματος.
Τότε είχαν ρίξει υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο νερό και οι αφροί είχαν αρχίχει να ξεχύνονται σε όλη την πλατεία.
Είχαν εντοπιστεί, μάλιστα, τα δύο μπουκάλια με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Το ένα ήταν μισογεμάτο, με τους δράστες πιθανότατα να μην προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.
Παρόμοιο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην αρχή του έτους και στη συμπρωτεύουσα.
Πολλοί μάλιστα είχαν σπεύσει να βγάλουν φωτογραφίες δίπλα από το περιστατικό, σχολιάζοντας με χιούμορ το απρόσμενο θέαμα.
Το συντριβάνι τότε στην πλατεία Μαβίλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε καλυφθεί από σαπουνάδα.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.